OSA: Bivša direktorka i dalje URUŠAVA APOTEKU

Lokalne vesti - Subota 22.04.2017 - 16:05

Olivera Tomić, bivša direktorka ZU Apoteke Vranje, koja je ostavila dugovanja u Apoteci oko 180 miliona i manjak koji je po završnom računu 2016. godine bio preko 100 miliona, nastavila je sa urušavanjem poslovanja apoteke Vranje i nakon smene, ocenjuju u sindikatu ove ustanove.

Apoteka u Vranju: Gužva kao sudbina FOTO OK Radio Apoteka u Vranju: Gužva kao sudbina FOTO OK Radio

Prema navodima Organizacije sindikalne akcije (OSA) Tomić je 20. aprila blokirala račun Apoteke kako bi naplatila svoju zaostalu platu.

- Svim zaposlenima kasni plata zbog finansijske dubioze u koju je Olivera dovela Apoteku.

Mnogo je zaposlenih koji primaju minimalnu platu i  mnogo je onih koji su pod kreditima i u mnogo goroj finansijskoj situaciji jer su samohrani roditelji ili jedini koji rade u porodici, ali svi  oni imaju razumevanja, sem Olivere Tomić i njene pomoćnice Marine Stošić, koje su pustili prinudnu naplatu i blokirale račun apoteke.

U toku svog mandata od sredine 2014. do kraja 2016, uspela je  da nanese štetu od koje apoteka ne može još uvek da se oporavi
- kaže se u saopštenju sindikata.

Sindikat podeća na  nabavku lekova u aprilu 2015. godine od oko 70 miliona dinara, posle koje su  snižene cene lekova do 30 odsto, čime je prouzrokovana višemilionska negativna nivelacija, a na taj način učinjena ogromna šteta Apoteci Vranje.

- Veliki manjak nastao negativnim nivelacijama doveo je u pitanje poslovanje ustanove, zatim da je izvršeno nenamensko trošenje sredstava, nezakoniti otkazi, poremećeni su međuljudski odnosi, što je prouzrokovalo mnogobrojne sudske postupke, koji štete poslovanju Apoteke Vranje.

- Apoteka i dalje plaća stara dugovanja po sudskim poravnanjima i nema  para za nabavku lekova. To je sve ugrozilo snabdevenost apoteke jer dobavljači ne žele da isporučuju lekove iz razloga što Olivera Tomić nije plaćala u zakonskom roku i  na kraju priče ispaštaju pacijenti.

Zbog svih navedenih i drugih nezakonitih radnji protiv bivše  direktorke Olivere Tomić podnete su mnogobrojne krivične prijave koje se procesuiraju kod Osnovnog javnog tužilaštva i Privrednog kriminala
- kaže se u saopštenju OSA-e.

Prema navodima iz saopštenja, „nova direktorka sa menadžmentom pokušava da vrati poslovanje apoteke u kolosek i normalizuje nabavku lekova, pa samim tim i spreči dalje propadanje apoteke“, uz podršku osnivača i „razumevanje dobavljača“.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: