Osnovci dobili pametnu tablu

Lokalne vesti - Subota 18.04.2015 - 10:11

Osnovna škola „1. maj“ Vrtogoš jedina je seoska škola na području Vranja koja je dobila „pametnu“ interaktivnu tablu.

pametna tabla u osnovnoj skoli u Vrtogosu - foto/Stamenkovic pametna tabla u osnovnoj skoli u Vrtogosu - foto/Stamenkovic
 
Ona će doprineti osavremenjivanju nastave u toj obrazovnoj ustanovi.
 
Vrednost donacije koju je obezbedio „Telekom Srbija“ je 150.000 dinara.
 
- Od prošle godine pokušavamo da nađemo donatore kako bi obezbedili nastavna sredstva iz informacione tehnologije  i sada smo dobili „Smart“ tablu, interaktivnu tablu koja spaja više aktivnosti kod dece aktivirajući sva njihova čula. 
 
Na „pametnoj“ tabli deca mogu direktno da pišu da računaju, ubacuju se slike, zvuk, animacija. 
 
Na njoj se rade prezentacije koje su nam potrebne. Automatski je deci zanimljivije, a i kvalitet nastavnog procesa se unapređuje. 
 
Na tabli umesto kredom deca rade direktno prstom, pišu i brišu, ubacuju geometrijske oblike boje, namena je višestruka  – kaže učiteljica Slađana Dimčić. 
 
Dimčićeva kaže da se i dalje obraćaju kompanijama koje su spremne da doniraju sredstva u obrazovanje, a da je sve to u interesu učenika. 
 
- Većina škola u Vranju ima kompletno opremljene kabinete za sve predmete ne samo interaktivnim tablama. 
 
U našoj školi interaktivnu tablu koristiće i učitelji i nastavnici u radu, bilo bi lepo da je ima svaka učionica – kaže Dimčićeva.
 
Tatjana Stamenković
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: