Osude napada na novinarku stižu sa svih strana

Lokalne vesti - Četvrtak 19.06.2014 - 12:22

Povodom napada direktora „Jumka“ Gorana Đorđevića na novinarku RTV Vranje Mariju Krstić Jordanov, tokom izveštavanja o aktuelnoj situaciji u firmi na čijem je čelu, oglasila su se oba novinarska udruženja, ali i Grad Vranje.

Krstić Jordanov Krstić Jordanov

Sekretarijat NUNS-a je u saopštenju naveo kako je direktor Đorđević grubo prekršio Zakon o javnom informisanju koji u članu 2. decidno propisuje da “niko ne sme da vrši bilo kakav fizički ili drugi pritisak na javno glasilo i njegovo osoblje, kao ni uticaj podesan da ih omete u obavljanju posla”.

Iz UNS-a  su podsetili da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavlјaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Nela Dimitrijević, članica Gradskog veća za kulturu i informisanje verbalni napad na novinarku Mariju Krstić Jordanov vidi kao neprimeran, neumesan i tendeciozni čin.

- Kao članica Gradskog veća dižem glas protiv ugrožavanja slobode medija i novinarske profesije. Demonstracije sile, verbalne ili fizičke, mora da prestane i u Vranju – jasna je bila sa stavom Dimitrijević .

Podsećamo da se incident dogodio u krugu fabrike“ Jumko ” kada je u nameri da sasluša i drugu stranu priče, povodom nemilih događaja u fabrici, Krstićeva pokušala da razgovara sa direktorom, ali je on umesto odgovora izvređao novinarku i njene kolege.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: