Otvoren PIANO SUMMER

Lokalne vesti - Sreda 02.08.2017 - 09:45

U Vranju je u utorak uveče svečano otvoren ovogodišnji „Piano summer“.

Detalj sa prvog koncerta FOTO vranje.org.rs Detalj sa prvog koncerta FOTO vranje.org.rs

Otvarajući festival, predsednik Skupštine grada Dejan Tričković rekao je da je jedan od primarnih ciljeva rukovodstva Vranja da se „kulturna riznica sredine u kojoj živimo stalno nadograđuje i da se unapredi oblast kulture našeg kraja“.

Na početku manifestacije, prisutnima se na engleskom, nemačkom i srpskom, obratio Nikola Rackov, profesor Univerziteta umetnosti u Beogradu, koji je rekao da je muzički festival šansa da se upoznaju novi ljudi iz sfere umetnosti, nove metode rada, da se prošire znanja i steknu prijatelji i da očekuje razvoj ove manifestacije na višem nivou u godinama koje dolaze.

Jana Begin, osnivač i direktor festivala zahvalila se svim institucijama i ljudima koji su pomogli realizaciju ovog događaja.

Zoran Imširović, osnivač i umetnički direktor festivala izrazio je veliko zadovoljstvo da se i ove godine održava ovako značajna kulturna manifestacija u  Vranju.
 
Nakon toga, publika je bila u prilici da čuje izuzetno muziciranje Natalie Gutman, Sviatoslava Morozovog i Dimitria Vinnika.
 
Za sredu uveče predviđen je koncert pijanistkinje Gulsin Onaj iz Turske.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: