Otvoren Turistički INFO CENTAR (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 11.09.2017 - 13:38

U Vranju je u ponedeljak u prostorijama Apoteke otvoren novi Turistički info centar, koji bi, prema najavama, trebalo da na jednom mestu svim zainteresovanima pruži sve relevantne informacije o gradu.

Sa otvaranja Info centra FOTO: D. Ristić/OK Radio Sa otvaranja Info centra FOTO: D. Ristić/OK Radio

Turistički info centar će raditi i subotom i nedeljom i u njemu će moći da se dobiju informacije o turističkim objektima, kulturno-istorijskim spomenicima, manifestacijama, kao i da se kupe suveniri.

Novi objekat je presecanjem vrpce otvorio gradonačelnik Slobodan Milenković, koji je ovom prilikom naglasio da ovakav objekat Vranje odavno zaslužuje.

On je ocenio da je turizam u Vranju u zamahu, što pokazuje za 3.000 veći broj noćenja u prvih osam meseci ove godine u odnosu na prošlu godinu, kao i tri puta veći prihod od suvenira u istom periodu.

- Očekujemo da otvaranjem Info centra promet bude znatno veći jer se svaki dinar koji ulažemo u turizam višestruko vraća.

Mi moramo da iskoristimo povoljnost blizine Koridora 10 i učinimo sve da nam se turisti koji prolaze kroz grad, vrate i sledeće godine.

Zbog toga, turistički radnici i ugostitelji moraju da poboljšaju turističku ponudu
– rekao je gradonačelnik, dodavši da je Planinarski dom na Besnoj Kobili uknjižen, što znači i njegovu nesmetanu buduću obnovu.

Direktor Turističke organizacije Vranja (TO) Saša Ivanov je na otvaranju istakao da je otvaranje novog Info centra, nakon otvaranja sličnog objekta u Vranjskoj Banji, deo strateških ciljeva, što donosi pomak u razvoju turizma u gradu.

- Nadamo se da će u budućem periodu ovaj centar donositi ogroman prihod gradu i da će deo uloženih sredstava već tokom godine početi da se vraća.

Cilj je da Grad više nema obaveze da finansira plate radnika TO Vranje i da mi dođemo do nivoa da sami sebe finansiramo i donosimo profit.

Planovi su veliki i do kraja godine nas očekuje još prijatnih iznenađenja
– najavio je direktor Ivanov, dodavši da se u Info centru uskoro očekuju i dodatne usluge, kao što su prodaja autobuskih i avionskih karata.

Objekat Apotekarske ustanove Vranje je minimalno adaptiran, a delimično je iskorišćen već postojeći inventar.

U adaptaciju i tehniku je uloženo stotinak hiljada dinara, što je tek trećina sredstava uloženih u Info centar u Vranjskoj banji, naglasio je direktor TO Vranje Saša Ivanov.

On je dodao i da su rešeni problemi sa vlasništvom nad objektom, tako da je sada vlasnik grad Vranje, koji je dao pravo korišćenja TO Vranje.
 

    

    

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: