Otvorena JUŽNA PRUGA, dolazi i VUČIĆ?

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.04.2017 - 10:47

Vranje - U ponedeljak se, nakon višemesečne rekonstrukcije pruge, ponovo uspostavlja redovan železnički saobraćaj na deonici Niš – Preševo, saopštilo je preduzeće „Srbija voz“.

Vozovi će ići brže? FOTO OK Radio Vozovi će ići brže? FOTO OK Radio

OK Radio nezvanično saznaje iz preduzeća „Infrastruktura železnice Srbije“ da bi svečanost tim povodom trebalo da se organizuje u utorak, na kojoj bi trebalo da uzme učešće i premijer i izabrani predsdnik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Da li će se Vučić pojaviti na svečanom otvaranju deonice, još uvek nije zvanično potvrđeno i sve zavisi od njegovih drugih obaveza.

Aleksandar Vučić je početkom marta, u svojstvu premijera i predsedničkog kandidata već prisustvovao svečanosti povodom rekonstruisanja deonice Ristovac – Vranjska Banja.
 
Prvi polazak na rekonstruisanoj deonici Niš - Preševo, po redu vožnje, predviđen je u ponedeljak iz Niša u 15:27 časova.

Kompanija “RŽD International” iz Rusije saopštila je prošle sedmice da je pre predviđenog roka završila radove na svih šest južnih deonica železničkog panevropskog Koridora 10.

Puštanjem rekonstruisane pruge, otpočeće trogodišnji garantni period.

Ruska kompanija je angažovana za rekonstrukciju pruga širom Srbije, kreditom za obnovu srpske železnice od 800 miliona dolara.

Prema njihovim navodima, putovanje vozom na rekonstruisanim deonicama od Preševa do Leskovca, putnicima je sada kraće za 22 minuta, a mašinovođama, kažu, bezbednije za vožnju.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: