Otvorena škola roditeljstva u Surdulici

Lokalne vesti - Četvrtak 04.08.2016 - 09:20

Vranje - U Zdravstvenom centru u Surdulici u četvrtak je otvorena Rosa škola roditeljstva u kojoj će roditelji u ovom gradu prvi put imati priliku da dobiju stručne savete i podršku tokom trudnoće, porođaja i prvih godinama odrastanja.

Podrška budućim roditeljima. Podrška budućim roditeljima.

U školi će biti angažovani pedijatri, ginekolozi, patronažne sestre i stomatolozi, koji će pomagati roditeljima u snalaženju u njihovim novim ulogama. Kroz brojne radionice i predavanja trudnice i roditelji će dobijati  kredibilne savete o fizičkoj aktivnosti, ishrani i nezi bebe.

U 2016. godini uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije otvara se pet prvih škola roditeljstva, a osim Surdulice škole su dobili Vranje, Ub, Kuršumlija i Požarevac. Škole roditeljstva otvorene su u renoviranim prostorijama i kompletno su opremljene prema najvišim standardima.  

Dr Zoran Mihailović, pomoćnik ministra za evropske integracije, rekao je na otvaranju da je veoma ponosan što sa Rosa vodom otvara Školu roditeljstva u Surdulici i što se osnažuje postojeću mreža škola.


- Od sada će i preko 300 beba i njihovih roditelja u Surdulici imati stručnu pomoć koja će doprineti lagodnijim prvim danima roditeljstva.

Škole će biti dragocene u osamostaljivanju roditelja i prepoznavanju svih izazova koje roditeljstvo donosi i njihovom uspešnom prevazilaženju
- rekao je Mihailović.

Lekari i medicinsko osoblje koje će voditi Rosa škole roditeljstva u domovima zdravlja širom Srbije prošli su akreditovanu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd tokom maja 2016. godine, a koja je u skladu sa poslednjim dostignućima profesije.

Nada Filipović, predstavnica Rosa vode, rekla je da je Rosa je još jednom okupila veliki broj građana koji su kupovinom pakovanja od 1,5 litra vode podržali porodicu i budućnost dece kroz osnivanje prvih škola roditeljstva u sredinama u kojima ovaj vid podrške nije postojao.

- Zahvaljujući podršci građana i Ministarstva zdravlja, zajedno smo podržali oko 2.000 beba širom zemlje i to je najveći motiv da nastavimo sa otvaranjem ukupno 20 škola - navela je Filipović.

Osnivanje Rosa škola roditeljstva usledilo je nakon uspostavljanja tri banke humanog mleka u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu u periodu od 2010. do 2015. godine.

 


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: