Otvorene Sportske igre mladih

Lokalne vesti - Ponedeljak 29.05.2017 - 11:35

Na terenima Medicinske i Hemijsko - tehnološke škole u Vranju, u ponedeljak su svečano otvorene Sportske igre mladih.

Sa otvaranja igara. Foto: vranje.org.rs Sa otvaranja igara. Foto: vranje.org.rs

Nenad Đorđević, gradski većnik za sport i omladinu, rekao je da će se u Vranju takmičiti oko 1.000 dece u 12 sportskih disciplina.
 

- Siguran sam da je Vranje grad na koji svi  možemo biti ponosni.

Svima želim puno sreće u takmičenju i ističem  da je  lep osećaj pobediti, ali još lepše je družiti se i stvarati prijateljstva
- poručio je Đorđević na otvaranju.

Grad Vranje učestvuje na ovom takmičenju od  2015. godine, i već  dva puta bio prvak države u Sportskim igrama mladih i najbolji u Srbiji od 30 gradova.

U ponedeljak će se ekipe i pojedinci nadmetati u fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, stonom tenisu, šahu i drugim sportovima.

Pobednici nastavljaju takmičenje na državnom prvenstvu u Beogradu, na Adi Ciganliji, a najbolji zatim na  međunarodnom finalu u Splitu.

Sportske igre mladih su projekat međuregionalnog karaktera, na kojem učestvuju učenici iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.  

Sportske igre mladih počele su svečanim paljenjem plamena igara od strane Sofije Stojanović, najmlađe višestruke pobednice  šahovskih turnira.

Pokrovitelj ovog projekta je Vlada Republike Srbije, a podršku je pružio grad Vranje i mnogobrojni sponzori.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: