OVO JE HANSKI HEROJ: Plakao je i molio da ga ne puštam!

Lokalne vesti - Utorak 10.02.2015 - 11:21

Vranje - Nikola Marković (18), maturant Tehničke škole u Vladičinom Hanu u nedelju, dva sata iza ponoći, rizikujući svoj život, skočio je u ledenu i nabujalu Moravu da spasi svog najboljeg druga iz razreda, Stefana Antića (18).

Nikola Marković, hrabri hanski maturant Nikola Marković, hrabri hanski maturant

Posle tuče mladića u jednom od kafića u blizini reke, Nikola se uputio do mesta dešavanja, jer je čuo da je tamo pretučen njegov drug Stefan Antić.

- Došao sam do mesta odakle je krenula rasprava. Dok sam stajao na obali, dobio sam udarac u nos.

Stefana su gurnuli u vodu, i dok je padao u reku pokušao je da se zadrži za bedem. Počeo je da viče. Čuo sam i druge vriske sa obale.

Kada sam ga ugledao u vodi, nisam se ni tenutak dvoumio. Samo sam  skinuo jaknu i skočio.

Čim sam upao u reku, presekla me je toliko hladna voda da nisam mogao da dišem. Krenuo sam da jecam, jer nisam mogao vazduh da uhvatim, zbog krvi koja je tekla iz slomljenog nosa.

Kada sam dohvatio Stefana, voda nas je vukla ka sredini reke. Vikao sam Stefanu da mi pomogne da otpivamo ka obali kako bi se uhvatili za nešto.

Natopljene cipele su me vukle ka dnu. Borio sam se da ostanem na površini, sve vreme čvrsto držeći Stefana – priseća se Nikola.

Dok je držao Stefana a voda ih je vukla sve dalje, Nikola kaže da se kod jednog od kafića uhvatio za stub.

- Ipak, Voda bila toliko jaka da nas je obojicu povukla. Uhvatili smo se za naredni stub, ali i tu nas je talas odvukao.

Stefan se uhvatio za drvo, grana je pukla, pa sam se onda ja uhvatio za narednu granu, koja je takođe pukla.

Na kraju, uspeli smo da se zadržimo za zadnji stub terase kafića.

Stefan je plakao i molio me da ga ne puštam jer će se udaviti. Po obali je trčao drug iz odeljenja Vladimir Stanković, koji nije znao da pliva.

Gurnuo sam Stevana ka njemu. On ga je izvukao, pa se vratio i po mene – kaže Nikola.

Stefana su odvezli u hitnu pomoć,  a Nikola je uzeo taksi i otišao kući da se presvuče. Dodaje da nije mogao ni da sedi, toliko mu je bilo hladno.

Potom je  otišao u hitnu pomoć, odakle su ih poslali  za Vranje. Sa vranjskog Prijemno trijažnog odeljenja su ih pustili tek u devet ujutru.

Nikola je inače naučio da pliva u Novom Sadu, na Dunavu, odlazeći kod bake na letovanja. Tamo planira i da studira.

Kaže da ne oseća da je uradio posebno herojski čin, nego da smatra da b za druga u nevolji to svako učinio.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: