Pahomije osuđen delimično!

Lokalne vesti - Petak 19.06.2015 - 15:58

Osnovni sud u Vranju presudio je u slučaju devet radnika koji su tužili Eparhiju vranjsku za neuplaćene doprinose i razliku u zaradama.

Eparhija ce morati da plati samo razliku u zaradama FOTO: A.Stojkovic Eparhija ce morati da plati samo razliku u zaradama FOTO: A.Stojkovic

Sudija Nenad Stefanović smatra da su radnici za uplatu doprinosa zakasnili sa tužbom jer je rok za podnošenje tužbe za utvrđivanje radnog odnosa 90 dana od dana prestanka rada kod poslodavca.

Tako, sudija Stefanović prihvatio je samo deo tužbe koji se odnosi na razliku u zaradama koje su radnici primali i zakonskih minimalaca i presudom naložio Eparhiji da oštećene radnike isplati.

Iznosi se kreću od 700 dinara do 30.000 dinara.

Advokat devet udruženih bivših radnika Eparhije Mladen vasić najavljuje žalbu na presudu Osnovnog suda.

– Utvrđujuće presude ne zastarevaju. Tu sada imamo nelogičnost i kontradiktornost gde sud priznaje razliku u zaradama u navedenom periodu, a ne priznaje radni odnos. Tu nema govora i podnećemo žalbu.

Imamo Apelacioni, Vrhovni, Vrhovni kasacioni sud. Još jednom ponavljam i podvlačim, rok za utvrđivanje radnog odnosa ne postoji – kaže Vasić.

Jedan od radnika Miodrag Petrović (55) radio je u crkvi četiri godine i traži da mu se uplate doprinosi.

– Oni iz Eparhije su tvrdili sve vreme da nismo radili i da nas ne poznaju. Kako može da me ne poznaje kada sam pune četiri godine radio u kotlarnici crkve Svete Trojice.


Branili su se i da crkva nema veze sa eparhijom, ali sud to nije prihvatio. Regres nam nije isplaćivan, topli obrok, godišnji odmor.

Radili smo kao crnci i sada samo tražimo ono što nam pripada zakonom – kaže Petrović.

Podsetimo, oštećeni radnici podneli su zajedničku tužbu protiv Eparhije vranjske još 7. novembra 2013. godine.

Predmet je najpre bio u rukama sudije Milene Stojević, a onda je prebačen u sudnicu 11 kod Nenada Stefanovića.

Niko od devet tužioca nije svešteno lice.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: