PALA MIRBA: Potpisan kolektivni ugovor u Upravi

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.03.2015 - 11:46

Načelnica Gradske uprave Vranje Miroslava Mladenović, kao poslodavac, i predsednica sindikata Uprave Jelena Janković uz saglasnost gradonačenika Vranja Zorana Antića potpisale su pojedinačni kolektivni ugovor za zaposlene u lokalnoj upravi.

Potpisivanje ugovora uvod u opadanje tenzija? Potpisivanje ugovora uvod u opadanje tenzija?

- Tekst ovog dokumenta proistekao je iz razgovora i usaglašavanja predloga radnog tima sa predstavnicima sindikata.

U procesu pravnih i ekonomskih reformi pogoršan je materijalni položaj zaposlenih i u rukovodstvu grada oni će imati podršku - rekao je gradonačelnik Antić istakavši da plate zaposlenih u Gradskoj upravi određuje država.

Načelnica Gradske uprave Miroslava Mladenović je rekla da je pojedinačni kolektivni ugovor usaglašen sa svim zakonskim odredbama i da nije bilo odstupanja, kao i da ovaj dokument reguliše prava, ali obaveze zaposlenih.

- Kada je reč o programu racionalizacije imaćemo konsultacije sa sindikatom i dijalogom rešiti ovo pitanje - naglasila je Miroslava Mladenović.

Po rečima predsednice sindikata Jelene Janković borba zaposlenih nije završena i u narednom periodu biće sprovedene aktivnosti na poboljšanju materijalnog položaja radnika.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: