Pali kapitalci na Vlasini

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.08.2014 - 07:08

Vranje – Ribolovčka ekipa iz Leskovca koju su činili Igor i Vladica Arsić i Srboljub Tošić, pobednici su ovogodišnje, treće po redu sportsko rekreativne manifestacije „Vlasinska somovijada“.

Leskovčani upecali najvećeg soma Leskovčani upecali najvećeg soma

U konkrenciji 40 ekipa, iz Surdulice, Vladičinog Hana, Vranja, Vlasotinca, Crne Trave, Leskovca, Niša, Beograda i dve ekipe iz susedne Bugarske, za dva dana takmičenja, 23. i 24 avgusta, ulovili su četiri soma ukupne težine 37,4 kg, od toga najvećeg od 21,5 kg.

Drugo mesto pripalo je ekipi iz Crne Trave u sastavu: Aleksandar Ivić, Bratislav Marinković i Slađan Trajkov, za ulovljena četiri soma ukupne težine 23,4 kg.   

Treće mesto pripalo je ekipi iz Vlasotinca u sastavu: Jovan Stojanović, Goran Vasiljević i Ljubiša Milojević koji su ulovili jednog soma težine 20,05 kg..

Podeljene su i nagrade, van konkurencije, najmlađim takimčarima. Za najveći ulov nagrađena je Ivan Đorđević iz Vranja, a za najmanju ulovljenu ribu šestogodišnja Natalija Cakić iz Leskovca..  

Tokom ove dvodnevne manifestacije na obali Vlasinskog jezera, bilo je i takmičenje u spremanju riblje čorbe gde su za pobednike,  po oceni žirija, proglašeni Srđan Lazarević i Jovica Milosavljević iz Niša.

Drugo mesto, u istoj konkurenciji, pripalo je dvema ekipama iz Vladičinog Hana. Prvu su činili  Nenad Kostić, Boban Milovanović i Dušan Cvetković, a drugu Saša Stojanović, Danilo Cvetković i Dalibor Petrov. Svi oni dobili su pehare i kotlić.

Organizator „Vlasinske somovijade“ bila je Direkcija za građevinsko zemljište - upravljač Predeo izuzetnih odlika (PIO) iz Surdulice, koja je na platou vidokovca „Hadži Zamfira“, najuspešnijih takmičara dodelila vredne nagrade.

Aleksandar Petrović, direktor Direkcije, prezadoviljan je, pre svega, brojem učesnika ovogodišnje “Somovijade”.

- Počeli smo 2012. godine sa 16 ekipa, 2013. sa 24, a ove godine bilo je 40. Sve je proteklo u najboljem redu, vreme je poslužilo takmičare, pa smo imali i dobar ulov – kaže za OK Radio Petrović.

Manifestaciju su propratili brojni gosti na Vlasini, kao i ljubitelji ribolova iz južne Srbije.

“Somovijada” je završena uz tradicionalno druženje i vojnički pasulj.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: