PAPRENI paketići u vranjskim vrtićima

Lokalne vesti - Petak 08.01.2016 - 11:09

Paketići koje su deca dobijala u Predškolskoj ustanovi „Naše dete“ u Vranju povodom Nove godine, a koji su sadržali samo jednu igračku, koštali su 1.200 dinara, što je po mišljenju mnogih roditelja preskupo.

Ovo košta 1.200 dinara FOTO amaterski snimak nezadovoljnog roditelja Ovo košta 1.200 dinara FOTO amaterski snimak nezadovoljnog roditelja

Direktorka ove ustanove Vesna Terzić, kaže da je o paketićima odlučivao Savet roditelja, koji je formirao Radnu grupu za ove potrebe.

- Obzirom da se radi o sredstvima roditelja, mi nismo učestvovali u kupovini paketića. Savet roditelja je birao paketiće.
 
Iz svakog vrtića postoji predstavnik, koji ulazi u Savet roditelja. Nakon njihovog izbora, svaki član Saveta roditelja je u svom vrtiću preneo šta i koliko košta.

Tako da su se roditelji sami opredeljivali da li hoće ili neće da kupe paketić za svoje dete
- pojašnjava Terzićeva.


Predsednik Radne grupe za kupovinu paketića Ivica Stojiljković kaže da PU u svom budžetu nema predviđena sredstva za ove namene.

- Mi smo se kao roditelji složili, pošto deci čitave godine govorimo da će od Deda Mraza dobiti paketiće ukoliko budu bila dobra, da uzmemo paketiće.

Sve što se radilo radilo se transparentno. Zastupali smo prvenstveno interes svakog deteta.

Radna grupa je tražila od roditelja da svako na svoj način obiđe knjižare i prodavnice igračaka, i dobije informacije o ponudama.

Među ponuđačima je bila i firma „Grand“, koja je dala ponudu na papiru. Pošto je „Grand“ garantovao i količinu, roditeljima iz Radne grupe je to predočeno. Oni su stavljali pluseve pored slike određene igračke, i izabrali koja će igračke biti u paketiću.

Igračke su morale da se podele prema uzrastu. Svaka igračka ima prevod na srpski jezik i sertifikat o bezbednosti
- navodi Stojiljković.

Određen je spisak i roditelji su obavešteni, i do 20. decembra su u celosti ili na rate platili paketić.

Prema raspoloživim podacima za potrebe PU „Naše dete“ na ovaj način je nabavljeno nešto više od 1.800 paketića.

Sve je to lepo, ali, pogledajte igračku na slici - da nije malo pre, pre, preskupa za 1.200 dinara, makar i na rate?

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: