Pauk digao i ambulantno vozilo

Lokalne vesti - Ponedeljak 29.05.2017 - 10:32

Automobil privatne medicinske ambulante „Medis“ iz Vranja, našao se na meti „Parking servisa“, dok je medicinsko osoblje bilo u hitnoj intervenciji kod pacijentkinje.

Uličica gde je vozilo bilo parkirano. Foto: S.Tasić/OK Radio Uličica gde je vozilo bilo parkirano. Foto: S.Tasić/OK Radio

Slučaj se odigrao u strogom centru Vranja u kraku ulice 29. novembra iza zgrade „Telekoma“.

Naime, Olivera Đorđević, vlasnica ambulante „Medis“, imala je hitan slučaj u jednoj od stambenih zgrada u koju se ulazi iz ove ulice.

- Dva puta u toku dana sam išla kod iste žene koja je bila u veoma lošem zdravstvenom stanju.

Prvo sam išla da uzmem krv, a potom da uključim infuziju, jer je žena bila životno ugrožena.

Pošto nisam mogla da ostavim kola ispred nekadšnje pošte, računajući da će morati da priđu kola hitne pomoći, auto koji je vidno obeležen da je medicinsko vozilo, jednim delom ostavila sam na trotoarau.

Kola nisu smetala ni pešacima ni saobraćaju, i samo što sam ženi uključila infuziju, za nepunih pet minuta, primila sam poziv da je došao pauk da mi nosi kola
- kaže Đorđevićeva.

Ona  pojašnjava da u slučaju da nakon toga nisu došla kola hitne pomoći, ona je trebalo da prebaci pacijentkinju svojim kolima do Zdravstvenog centra.

Kakvo bi iznenađenje bilo da smo slišli sa ženom do kola, noseći je na nosilima i videli da nema auta.

Ekipa hitne pomoći je jedva uspela da je dopremi do njihovog vozila, a zamislite kako je bilo nama kada smo shvatili da nema vozila, a u njemu nam je torba za previjanje, kateteri, EKG aparat i ostala oprema.

To je za mene bio šok, ženu je odvela hitna, a ja sam otišla na terminal da podignem kola.

Tamo sam čekala više od sat vremena da dođe policajac da mi uzme podatke, a pri tom mi je ambulanta bila otvorena, a u njoj sam ostavila i pacijenta jer sam morala hitno na teren.

Platila sam kako bih mogla da podignem kola i da dođem opet na svoje radno mesto
- navodi
 Đorđevićeva.

Ona dodaje da je zaprepašćena potezom da neko podigne medicinsko vozilo, koje je jasno obeleženo, baz da pozivom na telefon proveri o čemu se radi.

- Pojašnjeno mi je da je „Parking servis“ intervenisao po nalogu saobraćajne policije - kaže Đorđevićeva.

Direktor „Parking servisa“ Marjan Stanković u ponedeljak nije odgovarao na pozive OK Radija, dok iz PU Vranje, iz procdeuralnih razloga još uvek nisu odgovorili zbog čega su naložili uklanjanje ambulantnog vozila.
 


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: