Pazite decu: Voda u školi mesec dana nije za piće!

Lokalne vesti - Petak 10.10.2014 - 11:28

U osnovnoj školi „1. Maj“ u selu Vrtogoš kod Vranja, inače najvećoj školi van jezgra grada, voda za piće neispravna je od početka školske godine, skoro mesec dana.

Pkola u Vrtogošu Pkola u Vrtogošu

Direktor Ivica Mitić kaže da su analize koje je uradio Zavod za javno zdravlje 12. septembra pokazale mikrobiološku neispravnost vode koju koriste meštani tog sela.

-  Nakon toga je usledilo hlorisanje i dezinfekcija. Rezultati poslednjeg ispitivanja, nakon uzorkovanja 8. oktobra su nam upravo stigli i pokazuju da je voda ispravna za piće u fizičko-hemijskom i u mikrobiološkom pogledu – kaže Mitić.  

On  napominje da u međuvremenu nije bilo nikakvih epidemija, jer su deca donosila vodu od svojih kuća.

- Voda je bila neispravna mikrobiološki  bilo je pojačano prisustvo takozvanih „aerobnih“ bakterija . Bilo je pročitano obaveštenje i na svim točećim mestima u školi je napisano da voda nije ispravna za piće – objašnjava Mitić.

On kaže da je o neispravnosti vode obavestio i Roditeljski savet i nadležne u mesnoj zajednici.

Vodu za piće iz seoskog vodovoda koristi 140 domaćinstava.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: