Pedagoški fakultet svečano dočekao brucoše

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.10.2016 - 12:40

U prostorijama Pedagoškog fakulteta u Vranju u ponedeljak je organizovan svečani prijem i podela indeksa brucošima ove visokoškolske ustanove.

Pedagoški fakultet, ozbiljna ustanova koja priprema za odgovoran posao; Foto: D. Ristić Pedagoški fakultet, ozbiljna ustanova koja priprema za odgovoran posao; Foto: D. Ristić

Svečanost je otvorio Hor Pedagoškog fakulteta izvođenjem studentske himne „Gaudeamus igitur“.

Brucoše i sve ostale studente ove obrazovne ustanove na početku je pozdravila dekan fakulteta, prof. dr Sunčica Denić.

Ona je istakla da se čovek ne rađa samo radi svoje sreće, već da on sreću, gotovo uvek, svojim trudom za drugoga i zaslužuje.

- Vaša želja da se bavite nastavničkim poslom potvrđuje da ste odabrali ozbiljan i odgovoran posao i da ste odabrali ozbiljnu instituciju.

Od nas se očekuje da ovu ustanovu ne urušimo i ne unižavamo, već da je svakim danom pretvaramo u prostor našeg života i naše sreće, svejedno da li ćemo u njoj provesti pet ili pet puta pet godina
– rekla je Sunčica Denić.

Ona je brucošima poručila da upotrebe svu snagu da savladaju poslove i izazove koji su pred njima.

Sadašnje i buduće studente je pozdravio i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i studentima koji dolaze iz mesta van Vranja poželeo prijatan boravak u našem gradu.

- Mogu vam reći da ste upisali fakultet za najlepšu i najplemenitiju profesiju.

Kako kaže vladika Nikolaj Velimirović, učitelj ne može biti svako. Za profesiju učitelja opredeljuju se ljudi koji vole decu.

A ta ljubav je slobodna od svih zakona, ljudskih i prirodnih i uzvišenija od svih dužnosti
– naveo je Milenković.

On je studentima poručio da ne štede sebe i da rade na svom obrazovanju, jer samo tako mogu postići uspeh i zauzeti zapaženo mesto u društvu.

Na svečanosti je Violeta Jović, pesnikinja i sekretar Elektronskog fakulteta u Nišu, održala kraći pesnički čas i brucošima kazivala svoju „Pesmu o učiteljici“.

Na kraju svečanosti, svim brucošima su podeljeni indeksi.
 

    

    

 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: