PETA ŠKOLA: Stavljena tačka na slučaj UČITELJICA

Lokalne vesti - Sreda 01.11.2017 - 13:07

Učenike odeljenja „Prvi jedan“ OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju učiće učiteljica Ružica Antić, odlučili su nadležni.

Kraj pobune u Petoj školi. Foto: OK Radio Kraj pobune u Petoj školi. Foto: OK Radio

Takođe, roditelji neće ispisati decu iz škole zbog toga što ih neće učiti Marija Kostić, koja je sa decom bila prva dva meseca ove školske godine i za koju su se roditelji opredelili kada su birali ko će učiti njihovu decu.

Prema priči Irene Stanković, majke deteta koje ide u „Prvi jedan“,  troje dece iz ovog razreda dalje školovanje nastaviće u nekom drugom odeljenju u ovoj školi.

- Mi smo hteli da decu uči učiteljica Kostić, kako to nije izvodljivo, onda nam je bitno da nam deca barem ne menjaju sredinu i školu.

To znači da ih nećemo ispisivati iz OŠ „Svetozar Marković“, barem za sada.

Ostaje da se vidi da li će naša deca snositi neke posledice zbog svega što se dešavalo u proteklom periodu
- zaključuje Stankovićeva.

Time je stavljena tačka na slučaj „Učiteljica“ u ovoj školi koji je uzburkao javnost u Vranju nakon što je škola donela odluku da učiteljicu Mariju Kostić zameni prvo jednom, a potom drugom učiteljicom, sa čime se roditelji nisu slagali.

Neka deca iz ovog razreda nedelju dana nisu išla u školu, prosvetna inspekcija je donosila jedna i poništavala druga rešenja, sindikati reagovali na svoj način, a roditelji  tvrdili da iza svega stoje politička potkusurivanja lokalnih partija i njihovih predstavnika u školi.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: