Peticija DS protiv smanjenja plata

Lokalne vesti - Sreda 12.11.2014 - 12:45

Gradski odbor Demokratske stranke u Vranju u sredu je počeo potpisivanje peticije protiv smanjenja penzija i plata, na štandu u centru grada.

DS pokrenuo peticiju u centru grada DS pokrenuo peticiju u centru grada

Slobodan Stamenković, predsednik Gradskog odbora DS kazao je da je potpisivanje peticija tema o kojoj se priča u celoj Srbiji.

- Započeli smo sinhronizovanu akciju  prikupljanja potpisa građana protiv  zakonskih odluka definisanih u rebalansu budžeta koje smanjuju plate i penzije našim građanima.

DS pokreće građansku inicijativu, a građani će   u narednom periodu imati prilike da potpisom iskažu protest  protiv najnovijih odluka Vlade Srbije o smanjenju plata i penzija – kaže Stamenković.

Stamenković  napominje da postoji mnogo potencijalnih rezervi iz kojih mogu da se uštede značajna sredstva.

- Najlakše je kada imate takav problem doneti jednu takvu drastičnu odluku i svima smanjiti plate misleći da činite nešto mnogo – kaže Stamenković.

Goran Stefanović, šef odborničke grupe  DS-a u Skupštini grada ocenio je da je odluka o smanjenju plata koju je donela aktuelna Vlada sramotna,  ishitrena i neprimerena.

- Sve više posla za Ustavni sud Republike Srbije jer je sve više neustavnih zakona  koji se se donose od strane Skupštine Srbije.

Advokati i penzioneri traže da se Ustavni sud izjasni, lekari i prosvetari štrajkuju - kazao je Stefanović.

DS nije protiv štednje i DS kao odgovorni politički subjekt  dobro razum aktuelnu situaciju  u Srbiji ali se zalaže za politiku kojom će se izvršiti jedna racionalizacija svih nepotrebnih troškova, a ima ih u raznim sferama, tvrde vranjske demokrate.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: