Planinari uredili BORINO BRDO

Lokalne vesti - Četvrtak 30.06.2016 - 12:23

Ekipa Planinarskog kluba “Železničar 2006” Vranje je sredstvima grada završila uređenje izletišta na Borinom brdu iznad grada i u subotu će ga svečano otvoriti i predati na upotrebu građanima.

Vidikovac na Borinom brdu FOTO PK Vidikovac na Borinom brdu FOTO PK

Vranjski planinari su proteklih nedelja vredno radili na uređenju izletišta i izgradnji vidikovca, kaže za OK Radio član UO i potparol kluba Srba Nikolić.

On najavljuje ponovno oživljavanje ovog izuzetno lepog prostora za izletnike, ali i za rekreativce.

- Sa vidikovca koji smo sagradili puca prekrasan pogled na panoramu Vranja.

Na zaravni okruženoj četinarskom šumom smo napravili stolove sa klupama za odmor i uredili smo prostor za logorsku vatru za okrepljenje posetilaca ovog izletišta.

Za one koji su željni rekreative, tu su i sprave za vežbanje, a uredili smo i dve staze za trčanje, jednu od 400 metara i trim stazu od 50 metara
– opisuje Nikolić.

Na projektu je proteklih nedelja radila ekipa od desetak planinara i planinarki, koji su morali sve potrebne alatke svojeručno i peške da iznesu do izletišta.

- U tom poslu nam je pomagao čovek koji ima kuću prema Krstilovici, poznat kao Goran Manga, koji je svojim konjem i traktorom u nekoliko navrata materijal iznosio do gradilišta – ističe Nikolić.

Sredstva kojima je izvedeno uređenje u iznosu od 200.000 dinara su planinari dobili na konkursu grada Vranja za ekološke projekte za 2015. godinu.

Izletište će u subotu u 10 časova otvoriti Marina Đorđević, gradska većnica za ekologiju i predsednik kluba “Železničar 2006” Srđan Stošić.

Članovi ovog kluba pozivaju sve građane Vranja, pre svega mlade, da prisustvuju otvaranju.

Polazak će biti organizovan u 9 sati ispred zgrade načelstva, a do Borinog brda se stiže za otprilike 45 minuta laganog pešačenja.

- Nadamo se da će Vranjanci biti pažljiviji prema ovom izletištu nego prema Kazanđolu, koji smo uredili u prethodnom projektu i da će čuvati za buduće generacije ono što smo uradili teškim radom i parama grada – zaključuje Srba Nikolić.
 

    

         

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: