Pljušte krivične protiv dekana Učiteljskog!

Lokalne vesti - Subota 18.04.2015 - 10:28

Protiv dekana Učiteljskog fakulteta u Vranju Stojana Cenića u ovom trenutku postoji 6 krivičnih prijava za korupciju, od čega je čak 4 podnela vranjska policija.

Foto: ucfak.ni.ac.rs Foto: ucfak.ni.ac.rs
Cenić za Južne vesti navodi da su prijave neosnovane.
 
U Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju novinarima je potvrđeno da je u toku 2013. godine protiv Cenića podneto 6 prijava od kojih su dve u međuvremenu odbačene. 
 
Prošle godine je policija podnela još jednu, a početkom 2015. godine je krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja podnelo i troje profesora sa ovog fakulteta.
 
Međutim, prenose Južne vesti, iako većina prijava datira iz 2013. godine, predistražne radnje, saslušavanje svedoka, osumnjičenih i prikupljanje dokaza, i dalje traju.
 
Stojan Cenić navodi da su sve prijave neosnovane, jer da su osnovane, “nešto bi bilo pokrenuto do sad, a one se odbacuju jedna po jedna”.
 
Takvih prijava je bilo i do sada. Da su osnovane, ne bih ja tajnim glasanjem nastavno-naučnog veća i Saveta bio jednoglasno izabran za dekana na izborima pre desetak dana. To je moj komentar, nemam šta dalje da pričam po tom pitanju. Dosadno je više da pričam o tim stvarima - kaže za Južne vesti Cenić.
 
Podsetimo, februara ove godine je Agencija za borbu protiv korupcije zatražila smenu Cenića zato što je kao član Saveta fakulteta glas za izbor dekana dao samom sebi, a zatim i zaposlio svog sina na fakultetu.
Južne vesti

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: