PO ŠUMAMA I GORAMA: Vranjanci kod Sremskog fronta

Lokalne vesti - Utorak 21.04.2015 - 13:35

U memorijalnom kompleksu u Adaševcima kod Šida obeležena je 70. godišnjica Sremskog fronta, kojoj su prisustvovali i predstavnici Vranja.

Poštovanje za žrtve proboja Sremskog fronta - foto gradski sajt Poštovanje za žrtve proboja Sremskog fronta - foto gradski sajt

Cetralnoj državnoj svečanosti prisustvovalo je i 50-ak Vranjanaca, članova SUBNOR-a, izviđača i dece čiji su radovi osvojili nagrade na literarnom konkursu povodom 7. septembra.

Nakon toga, Vranjanci su otišli u Batrovce, gde je u jednom danu poginulo 426 ljudi iz našeg kraja, u okviru Sremskog fronta.

- Položili smo cveće kraj spomenika i po tradiciji bacili venac i sveže cveće u reku Bosut, jer je upravo to mesto smrti većine njih - rekla je članica Gradskog veća Nela Dimitrijević koja je u ime Grada prisustvovala obeležavanju godišnjice.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: