Počelo polaganje završnog ispita (FOTO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.06.2014 - 10:22

Polaganje završnog ispita, male mature koje će trajati tri dana u ponedeljak je počelo za 891 učenika osmog razreda u Vranju.

Prema podacima odeljenja Ministarstva prosvete, u Pčinjskom okrugu završni ispit polaže 2.385 učenika.

Budući srednjoškolci danas polažu test iz srpskog jezika, u utorak iz matematike, a u sredu novouvedeni kombinovani test sa pitanjima iz pet predmeta - bilogije, fizike, hemije, istorije i geografije.

Jovica Stevanović predsednik komisije za sprovođenje završnog ispita i upis učenika u srednje škole kaže da je testove preuzete u Beogradu vranjskim osnovnim školama dostavila policijska marica u ponedeljak ujutru.

- Testove je preuzeo prosvetni savetnik sa policijskom maricom u Beogradu. Oni su dostavljeni školama jutros između 6 i 30 i 8 časova.

Organizovan je policijski nadzor , policajci su u neposrednoj blizini školskih objekata gde se obavlja polaganje završnog ispita i na taj način se vrši kontrola. Učenicima želim uspešno polaganje završnog ispita – kazao je Stevanović.

Vranjski osmaci uoči polaganja otkrivaju da imaju tremu i da ih najviše plaši kombinovani test.

- Iskreno plašim se fizike i hemije a planiram da upišem Medicinsku školu – kaže Jovana Stošić iz O.Š. “Vuk Karadžić”.

Njen drug Dušan Lazarević napominje da mu je želja da upiše Poljoprivrednu školu ukoliko osvoji potreban broj bodova na završnom ispitu.

- Ne znam kako ću da uradim sva tri testa iskreno želja mi je da upišem Ekonomsku školu ali sve je to za sada neizvesno – kaže Jelena Milosavljević iz O.Š. “Vuk Karadžić”.

Ispiti će sva tri dana početi u 10 sati i trajaće 120 minuta. Matematika i srpski  nose po 16 bodova a kombinovani test osam bodova.

Preliminarni rezultati biće objavljeni 20. juna, a konačni 26. juna.

Predaja popunjenih lista želja trajaće 27. i 28. juna.

Od 6. jula počeće raspored učenika po školama, a upis u prvom krugu 7. i 8. jula.

 

tekst i foto: Tatjana Stamenković

 

              
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: