Počelo raznošenje Simpa

Lokalne vesti - Četvrtak 26.06.2014 - 11:28

Radnici „Simpa“ iz Vranja tvrde da je u dva navrata sin predsednika kompanije Dragana Tomića pokušao da iz pogona tapetarije iznese mašine, ali da je u tome sprečen.

Službeni ulaz u Simpo Službeni ulaz u Simpo

Kako saznajemo, pokušaj prenošenja mašina iz tapetarije u fabriku „Simpen“ isplaniran je i realizovan uz pomoć najbližeg saradnika predsednika „Simpa“ Srboljuba Ristića, koji je ranije bio izvršni direktor za proizvodnju.

– U dva navrata su pokušali da iznesu mašine, ali ih je obezbeđenje sprečilo. Koliko smo obavešteni, plan im je bio da se iz tapetarije odnesu u fabriku sina Dragana Tomića „Simpen“.

Najpre su uradili popis i procenu vrednosti tih mašina u saradnji sa Srbom Ristićem koji je u penziji, ali koga je Tomić ponovo angažovao kao svog savetnika.

Nećemo dozvoliti da se to dogodi, jer bi to značilo gašenje proizvodnje u Vranju i samo bi radila finalna izrada u „Simpenu“ u Bujanovcu – kaže jedna od radnica „Simpa“.

Predsednik kompanije Dragan Tomić izjavio je za RTV da bi o pokušaju iznošenja mašina trebalo da se izjasne nadležni organi, a ne on.

– O tome bi trebalo da pričaju nadležni državni organi i da kažu ko je, gde, kada i na koji način pokušao da iznese mašine, a onda i ko je sprečio i na koji način.

Ne bih želeo da komentarišem kuda vodi sve ovo, ali mogu da konstatujem da je do sada bilo brojnih napada na rukovodstvo „Simpa“.

Sa menadžmentom činimo ogromne napore da sačuvamo „Simpo“ i da se ponovo vratimo na izgubljena tržišta. U velikoj smo krizi i ne bih voleo da nam se dogodi zatvaranje fabrike – kazao je Tomić.

Da pokušaj iznošenja mašina nije samo „jedan od instruisanih napada na rukovodstvo kompanije“ uveravaju radnici fabrike koji tvrde da za sve postoje dokazi.

Kako kažu, postoji i službena beleška obezbeđenja o tome, ali i još mnogi dokazi da je Tomićev sin želeo da mašine odnese u Bujanovac.

U „Simpu“ je isplata drugog dela februarske zarade počela pre oko dve nedelje, ali još uvek nisu svi radnici „Simpa“ dobili taj minimalac.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: