Počeo upis akcija u RTV Vranje

Lokalne vesti - Utorak 18.08.2015 - 09:41

Prvi javni poziv u Srbiji za besplatnu podelu akcija zaposlenima objavila je Radio-televizija (RTV) Vranje, a deo radnika već je upisao akcije, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Velika vrednost RTV Vranja FOTO A. Stojković Velika vrednost RTV Vranja FOTO A. Stojković

Vršilac dužnosti direktora RTV Vranje Ninoslav Smiljković rekao je za UNS da je procenjena vrednost kapitala tog medija 13,9 miliona dinara (117.000 evra), a da od ukupno 26 zaposlenih, pravo na besplatne akcije ima njih oko 20, prenosi BETA.

Smiljković je dodao da pravo na akcije imaju i bivši zaposleni i penzioneri koji su nekada radili u tom mediju.

- Zaposleni su zainteresovani da nastave da vode ovaj medij. Koliko sam informisan, akcije će upisati i bivši zaposleni kojima je odobren socijalni program.

Uveren sam da će nakon isteka poziva biti dosta upisanih i da će  RTV Vranje nastaviti da radi - rekao je Smiljković.

Rok za upis udela je 15 dana od 15. avgusta, kada je objavljen poziv za prenos kapitala bez naknade zaposlenima u RTV Vranje.

Pravo na prenos besplatnih akcija u medijima za koje nije raspisan javni poziv za prodaju ili se ne pojave zainteresovani kupci, imaju državljani Srbije koji su zaposleni ili su ranije bili zaposleni kod izdavača medija.

Prema ranijim informacijama Agencije za privatizaciju, pravo na upis nemaju građani koji su prethodno uzeli besplatne akcije javnih preduzeća.
 

BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: