Početak gradnje 11 novih stanova

Lokalne vesti - Utorak 30.06.2015 - 12:22

Polaganjem kamena temeljca u utorak je u Vranju počela izgradnja stambene zgrade sa 11 stanova za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima.

Kamen temeljac za novu zgradu Kamen temeljac za novu zgradu

Ovaj projekt deo je programa Evropske unije ,,Podrška poboljšanju uslova života prisilnih migranata i zatvaranje kolektivnih centara".

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić istakao je da je lokalna samouprava obezbedila lokaciju, kao i odgovarajuću komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu i potrebne dozvole.

- U partnerstvu sa donatorima izgradićemo još jedan objekat, čiji završetak praktično znači zatvaranje kolektivnog centra u Vranjskoj Banji.

Pod krovom novog objekta biće ukupno 11 porodica, od kojih su dve iz Vranja i to socijalno najugroženije.

Nakon okončanja radova, asfaltiraćemo i saobraćajnicu, tako da ćemo obezbediti pristojne uslove  za život ovih, ali i svih porodica koje žive u ovom delu grada - naglasio je gradonačelnik Antić.

Na ceremoniji polaganja kamena temeljca govorili su i Predrag Ranić iz Fondacije Karitas Luksemburg i Milka Đurđević , projektni koordinator HELP-a.

Vrednost investicije je oko 200.000 evra i kako je rečeno objekat će biti završen do kraja godine.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: