Početak škole: 13 učitelja bez posla

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.09.2016 - 11:20

Zvono za početak nove školske godine označilo je gubitak statusa učitelja za ukupno 13 profesora razredne nastave u Pčinjskom okrugu, od kojih je njih petoro sa teritorije grada Vranja.

Sve manje đaka u školama: Foto: OK Radio Sve manje đaka u školama: Foto: OK Radio

Prema podacima Ministarstva prosvete - odeljenja u Vranju tehnološki višak su tri učitelja u O.Š. „20. oktobar“ u Vlasu, jedan u O.Š. „Svetozar Marković“ i dvoje u O.Š.“Bora Stanković“ u Tibuždu.

Prema najavama, mnoge škole će pokušati da za ove ljude nađu drugi posao unutar same škole kroz ostale predmete ili na neki drugi način.

Iako su u školama u Stajevcu, Rajincu,Stublu, Džepu i Klenikama nađena rešenja za učitelje koji ove godine nisu dobili generaciju novih prvaka, u školama na teritoriji Vranja, još uvek nisu  pronađena rešenja za ove ljude kako ne bi ostali bez posla.

Učiteljima za koje se ne nađe rešenje za drugi posao u okviru škole može da se ponudi socijalni program ukoliko žele da prihvate.

Ove godine još uvek nije poznat zvaničan stav Ministarstva prosvete  po ovom pitanju, ali je prošle godine postojala mogućnost da oni koji su tehnološki višak primaju 70 odsto plate i sede u školama.

Oni su čekali novu školsku godinu i nadu za posao, kažu nadležni, no međitim i ove godine, pored njih, na teritoriji okruga ima i novih tehnoloških viškova.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: