Počinje gradnja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu (FOTO)

Lokalne vesti - Utorak 02.12.2014 - 18:01

Za 10 dana počinju radovi na izgradnji Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, nakon što su izdate sve dozvole za korišćenje lokacije preko puta Doma zdravlja.

Devenport i Stanković sa saradnicima u Bujanovcu Devenport i Stanković sa saradnicima u Bujanovcu

Zgrada od 2.850 kvadrata koštaće 1,5 miliona evra. Milion evra obezbedila je Evropska unija preko Evropskog progresa, a ostatak Vlada Srbije preko Koordinacionog tela i opština Bujanovac.

– Ovde na ovom mestu u Bujanovcu bio sam pre godinu dana i sve vreme do sada trudili smo se da do promene lokacije ne dođe.

Konačno, dobili smo sve potrebne dozvole i izgradnja subotičkog Ekonomskog fakulteta, odeljenje u Bujanovcu, može da počne.

Tokom ovih godinu dana radili smo svi zajedno, udruženim naporima, na prevazilaženju mnogo različitih prepreka.

Poslednji papir važan za početak izgradnje je građevinska dozvola koju smo upravo danas dobili. Želimo da ovo bude još jedan važan korak na putu Bujanovca ka boljoj budućnosti. Biće ovo studentski grad – rekao je prilikom obilaska lokacije budućeg Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu Majkl Devenport, šef delegacije EU u Srbiji.

On je dodao da će Evropska unija preko Evropskog progresa i dalje biti posvećena zajedničkim projektima u Pčinjskom okrugu.

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa Zoran Stanković rekao je da će naredne godine u isto vreme Bujanovac imati zgradu sa kojom će da se ponosi.

– Imaćemo studente koji će već završiti studije na ovom fakultetu i time stičemo obavezu da obezbedimo uslove da ti ljudi dobiju posao u struci i time pomognu ekonomski razvoj opštine.

Sve ovo svakako nismo mogli sami da odradimo, već smo tražili pomoć međunarodne zajednice. Dugujemo im veliku zahvalnost na nesebičnoj pomoći – kazao je Stanković.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici Nenad Vunjak rekao je da je utorak veliki dan za studente, opštinu i sve one koji su u protekle tri godine radili na realizaciji velikog projekta izgradnje fakulteta u Bujanovcu.

– Ovo više nije samo priča, već je postala ozbiljna stvar. Do danas smo mogli da govorimo da nemamo dozvole, da neka pitanja nisu rešena, a od danas možemo samo da razmišljamo kako da projekat završimo što pre.

Posebno se zahvaljujem gospodinu Devenportu što je snagom mirnoće i staloženosti rešio sva pitanja vezana za realizaciju ovog projekta.

Mi imamo više od 300 studenata, od kojih je više od 50 odsto albanske nacionalnosti, isto toliko srpske i nekoliko studenata romske nacionalnosti -  istakao je Vunjak.

Inače, za 10 dana, prema najavama, počinje raščišćavanje terena na kome će fakultet biti izgrađen.

Očekuje se da već naredne školske godine nova zgrada primi studente subotičkog Ekonomskog fakulteta.

U zgradi će postojati amfiteatar od 140 mesta, dve velike slušaone kapaciteta do 90 mesta, tri slušaone za 60 mesta, prostorija za studentski parlament, soba za polaganje ispita, karijerni centar, računarska laboratorija sa 40 mesta i kabineti za profesore.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: