Počinje maj, mesec muzike

Lokalne vesti - Petak 01.05.2015 - 08:23

Tradicionalna muzička manifestacija u Vranju, “Maj mesec muzike“ biće održana od 4. do 29. maja.

Najavna konferencija za novinare Najavna konferencija za novinare

Ova manifestacija, 15. po redu, organizovana je u sklopu programa “Vranjsko kulturno leto 2015.“

Direktorica Muzičke škole “Stevan Mokranjac“, Dragana Mladenović Ristić najavila je bogat i raznovrstan program, za koji je iz gradskog budžeta planirana su izdvajanja od 100.000 dinara, a iz Ministarstva  kulture   150.000 dinara.

- Na manifestaciji će nastupiti najuspešniji učenici muzičke škole, biće priređeno veče klavira i oboe, publika će moći da uživa u koncertu muzičke škole, a sviraće i pijanisti  Zoran Imširović i Masako Sakai – kaže Mladenović Ristić.

“Maj mesec muzike” završava se koncertom povodom Dana muzičke škole.

Svi koncerti biće održani ponedeljkom, sredom i petkom od 19 časova u Galeriji Narodnog muzeja Vranje osim nastupa hora 11. maja u Domu vojske i Dana muzičke škole i takmičenja malih pijanista koje će biti održano u školi.

Po prvi put u Vranju će u organizaciji muzičke škole biti održan i “Piano summer  festival”  koji će okupiti vrhunske pijaniste iz celog sveta.

-  U Vranje dolazi profesor Klaus Šilde iz Nemačke kao i profesori iz Švajcarske, Japana Koreje. Od 7. do 18. avgusta planirana su muzička dešavanja sa koncertima, radionicama i maratonom na platou Trga “Staniše Stošića” uz kamerni sastav iz Istanbula .

Učesnici besplatno nastupaju bez honorara. Prvi put ćemo uživati u toj količini kvalitetne muzike – kaže direktorica muzičke škole.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: