Počinje obnova Muzeja

Lokalne vesti - Sreda 06.08.2014 - 08:21

Zgrada Narodnog muzeja u Vranju i dalje je otvorena za posetioce, uprkos veoma lošem stanju u kome se godinama nalazi, zbog čega postoji realna opasnost od njenog urušavanja.

Muzej - jedna od najstarijih zgrada u Srbiji Muzej - jedna od najstarijih zgrada u Srbiji

Ipak, grad Vranje smogao je snage da krene sa rekonstrukcijom zgrade Selamluka, u kojoj se muzej nalazi, a koja je jedna od nastarijih „živih“ građevina u Srbiji.

Prema rečima direktora Muzeja Dragana Dejanovića, trenutno se čeka otvaranje tendera, koje je zakazano za 13. avgust, kada će biti izabrani izvođači radova.

Planirana sredstva biće utrošena za rekonstrukciju krova i jednog dela severnog zida Muzeja, onog okrenutog prema „Vuk“ školi.

- Radove finansira Grad, a oni bi trebalo da počnu u septembru.

Krov zgrade urušio se u martu 2013. godine, a zbog dugogodišnjeg neodržavanja zgrade, potrebno je obnoviti i unutrašnju strukturu  – kaže direktor Dejanović.




 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: