Počinje PIANO SUMMER

Lokalne vesti - Utorak 02.08.2016 - 12:24

U okviru ,,Vranjskog kulturnog leta”, u sali Doma vojske u Vranju, u utorak počinje ,,Piano Summer” festival.

Sa prvog Piano sammera FOTO FB Sa prvog Piano sammera FOTO FB

U skladu sa internacionalnim karakterom manifestacije, Vranjanci će uživati u nastupima umetnika iz Nemačke, Švajcarske, Japana, Južne Koreje, SAD, Turske, Rusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Argentine, Venecuele, Portugalije, Poljske, Španije, Velike Britanije, Čilea, Gruzije, Dominikanske Republike i Austrije.

Prema rečima članice Gradskog veća Zorice Jović, Vranje je i ovog puta prepoznalo značaj ovakvog festivala i finansijski i organizaciono je pomogao kako bi umetnici sa svih meridijana imali adekvatne uslove za boravak i rad tokom trajanja manifestacije.

Svi umetnici nastupaju bez nadoknade, a prikupljeni novac se ulaže u obnovu muzičke infrastrukture i nabavku instrumenata, kažu organizatori.  

Pored muzičkog dela, svi zainteresovani će biti u prilici da prisustvuju mnogobrojnim predavanjima i majstorskim kursevima klavira, violine i kamerne muzike.

Profesori su eminentni umetnici Klaus Šilde, Gertrud Šilde, Majkl Lesli, Aida Gavrilova i Biljana Gorunović a manifestacija traje do kraja avgusta.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: