Počinje Vlasinsko leto

Lokalne vesti - Četvrtak 10.07.2014 - 07:27

U četvrtak u Surdulici počinje 29. „Vlasinsko leto“, tradicionalna turistička, umetnička, kulturno-zabavna i sportska manifestacija, najveća te vrste na jugu Srbije.

Pobednici prošlog leta Pobednici prošlog leta

Za četiri dana, od četvrtka do nedelje, posetioci će moći da biraju između 24 programa koji će se odvijati u Surdulici i na Vlasini.

Centralni program i ovog  „Vlasinskog leta“  biće izbor najboljih pionirskih, omladinskih i seniorskih trubačkih orkestara južne i jugozapadne Srbije, koji će naš kraj predstavljati na 54. Saboru trubača u Guči.

Poslastica ovogodišnje manifestacije biće promocija velikog filmskog projekta „Vrati se Zone“ koji će biti snimljen na Vlasini ove i naredne godine.

Kako je već objavljeno, filmski spektakl „Vrati se Zone“ je drugi deo filmske priče „Zona Zamfirova“ iz 2005. godine, koju je video rekordan broj od milion i po gledalaca.

Fim snima ekipa koji je odabrao reditelj Jug Radivojević, naše gore list, a promocija i projekta i glumačke ekipe dogodiće se na Vlasini u subotu veče.

Organizatori su uspeli da ove godine na manifestaciju dovedu trubače „Svetog Đorđa“, hor „Ad Libitum“, Boru Đorđevića i grupu „Riblja čorba“, Vesnu Zmijanac,  orkestar Bobana i Marka Markoviće i druge.

Završno veče „Vlasinskog leta“ je u nedelju, kada će specijalni žiri, negde iza ponoći, odabrati najbolje trubačke orkestre s juga Srbije, kojima će to biti viza za nastup na ovogodišnjoj Guči.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: