Počinje ZLATNI PUŽ

Lokalne vesti - Utorak 11.08.2015 - 11:17

Tradicionalni festival animacije “Zlatni puž”, koji svake godine organizuje Škola animiranog filma počinje u utorak od 20 časova u atrijumu OKC-a u Vranju.

Festival će otvoriti gradonačelnik Antić Festival će otvoriti gradonačelnik Antić

Tokom festivala biće prikazana  224 animirana filma dece i mladih iz celog sveta, od kojih će u zvaničnom programu biti 74 filma u dve kategorije.

Na festivalu će biti dodeljenje prva, druga i treća nagrada u obe kategorije, nagrada Nikola Majdak za kameru i Grand Prix za najbolji film prikazan na festivalu.

Žiri će raditi u sastavu: Snežana Trstenjak, profesorka i animatorka iz Beograda, Jovan Marković, scenarista i dokumentarista iz Beograda i Monika Masući, umetnica iz Italije.

„Master Class”, radionicu za decu i mlade vodiće Ray Kosarin iz SAD, kao deo specijalnog programa Festivala u Vranju. Organizaciju festivala pomogli su Grad Vranje, Ministarstvo kulture, ambasada SAD i Italijanski institut za kulturu iz Beograda, a festival će otvoriti gradonačelnik Vranja Zoran Antić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: