Podržana 23 projekta iz kulture

Lokalne vesti - Petak 10.07.2015 - 10:59

Gradsko veće Vranja donelo je odluku da u drugoj polovini 2015. godine sa dva miliona dinara finansira ukupno 23 projekta iz oblasti kulture.

Sa ranijeg potpisivanja ugovora za projekte iz kulture FOTO T. Stamenković Sa ranijeg potpisivanja ugovora za projekte iz kulture FOTO T. Stamenković

Projekti su podeljeni u pet oblasti, Gradsko veće nije ni razmatralo dva projekta, dok 36 njih nije podržano.

Za projekte u oblasti narodnog stvalaštva i zaštitu kulturne baštine biće izdvojeno ukupno 705.000 dinara, a najviše novca, 150.000 dinara, dobio je projekt obeležaanja 50. godina „Sevdaha“.  

Iz ove oblasti biće podržani i projekti eminentnih umetnika Dragana  Dejanovića, Vesne Stanković, Dragana Nisića i Nebojše Dimčića.
 
Za književno stvaralaštvo izdvojeno je 410.000 dinara, za ukupno šest projekata, a posebnu pažnju izaziva najava knjige o istoriji vranjskog roka, čiji je autor Milan Stojković.

U oblasti vizuelnog stvaralaštva podržana su tri projekta, a najviše novca, 150.000 dinara, dobio je projekt  ''Bijenale umetnika Vranja 2015'', Snežane Radivojević Petrović, 150.000 dinara.

Pozorišno stvaralaštvo ima samo jedan projekt vredan 100.000 dinara,  ''Da i Banja ima svoj teatar'', Tima za razvoj i integracije.

Na kraju, za muzičku delatnost odobreno je 515.000 dinara, koje će podeliti gruppe “Uzvor”,  ''Cardinal Point'' , ali ''Piano summer Vranje''.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: