Poginula Avganistanka, ima povređene dece i trudnica

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.10.2015 - 09:57

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju oko 22:30 kod sela Davidovac jedna žena iz Avganistana je poginula, a devet osoba je teže i lakše povređeno u sudaru kamiona i autobusa kod Bujanovca, na putu prema Vranju.

Strašne slike sudara FOTO R. Irić Strašne slike sudara FOTO R. Irić

Prema rečima Bebe Kanački, piara ZC Vranje, sedam osoba je primljeno i zbrinuto u Službi za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja u Vranju.

Pet osoba je nakon ukazane pomoći vraćeno u Prihvatni centar Preševo, a jedna je zadržana u na PTO-u i ona je van životne opasnosti.

Jedna osoba sa teškim  prelomom noge trenutno je zbrinuta na Ortopediji odakle će biti transportom upućena u Klinički centar Niš na Ortopedsku kliniku.

Na ginkologiji su tokom noći zbrinute dve trudnice, dobile su odgovarajuću terapiju i puštene su na vanboličko lečenje.

Među povređenima je bilo i dvoje dece koja su pregledana i nisu zadržavana na bolničko lečenje. Jedno od dvoje dece je primljeno na Hirurgiju gde je nakon pregleda pušteno na vanbolničko lečenje.

Prema još nepotrvrđenim informacijama, do nesreće je došlo kada je dvospratni autobus, sa 70 migranata, udario u šleper u kome je bilo oko 15 tona ajvara i konzervirane paprike namenjenih tržištu Hrvatske.

Neobeležen šleper skopskih registarskih oznaka SK 642 MP, koji je stajao u desnoj zaustavnoj traci puta Bujanovac - Vranje, svojom desnom stranom udario autobus registarskih oznaka LE 035 TĐ, vlasništvo preduzeća "Talijan komerc" iz Leskovca.

Dvospratni autobus iz Leskovca, za potrebe prevoza migranata, zakupila je jedna firma iz Bujanovca, a u trenutku udesa, za njegovim upravljačem je bio Valjon Zejnulahu iz sela Lučana kod Bujanovca.

Oko 20 minuta iza ponoći, migrante koji su mogli da nastave put, preuzeo je autobus požarevačkih registarskih oznaka PO 067, koji je bio lociran u Bujanovcu.

Još detalja i uzroke nesreće uskoro bi trebalo da saopšti policija, kaže Slađan Velinović, načelnik PU Vranje.

S. Tasić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: