Pojačavanje traka i pešačkih prelaza

Lokalne vesti - Četvrtak 12.06.2014 - 09:23

U Vranju je u toku obeležavanje horizontalne signalizacije farbanjem pešačkih prelaza i kolovoznih traka.

Obeležavanje ulica odvija se po projektu Direkcije za izgradnju i razvoj grada Vranja koji podrazumeva i postavljanje i zamenu vertikalne signalizacije.

Projektom su obuhvaćene 29 ulice koje će biti obeležene, kako bi se nadležni izborili za dozvolu koja će auto školama omogućiti sprovođenje obuke za buduće vozače nametnute novim Zakonom o saobraćaju.

Radovima su obuhvaćene i ulice koje su deo državnog puta poput Bulevar Avnoja, Pariske Komune i Partizanski put.

Stanko Ljubić, predstavnik Direkcije kaže da još uvek ne zna sa sigurnošću kolika će biti vrednost izvedenih radova, ali će ta cifra najverovatnije premašiti milion dinara.

- Radove na saobraćajnicama dobila je firma „Euro signal“ iz Niša putem javne nabavke.

Ostaje upitno da li će sve ulice obuhvaćene projektom biti obeležene zbog lošeg stanja kolovoza – rekao je Ljubić i dodaje da se ove godine obeležavaju i ulice koje dosad nisu, jer su predviđene kao trase za obuku vozača.

Obeležavanje bi trebalo da bude završeno do kraja ove nedelje kada će se otpočeti  sa zamenom zastarelih i postavljenjem novih signalnih znakova budući da je Pravilnik o saobraćaju pretrpeo izmene postojećih mera i pravila.

Tako će se većina znakova upozorenja ,koja imaju žutu podlogu, zamenjivati onima sa belom podlogom.

Taj posao biće poveren preduzeću  „Magistrala signal“ iz Niša koji bi posao trebali da završe do kraja meseca.

U procesu javne nabavke, koji je raspisala Direkcija, učestvovalo je pet preduzeća za potrebe obeležavanja horizontalne, a devet firmi konkurisalo je za radove na vertikalnoj signalizaciji.

Od četrnaest firmi koje su se nadmetale nijedna nije bila iz Vranja.

Milan Zdravković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: