POKRENUTO partnerstvo Vranja i IZRAELA

Lokalne vesti - Utorak 04.07.2017 - 15:00

Alona Fišer-Kam, ambasadorka Izraela u Srbiji, uručila je u utorak školi za osnovno i srednje obrazovanje "Vule Antic" u Vranju donaciju u vidu nastavnih sredstava u vrednosti od 200.000 dinara.

Izraelska ambasadorka za gradonačelnikom Vranja FOTO OK OK Radio Izraelska ambasadorka za gradonačelnikom Vranja FOTO OK OK Radio

Njena ekselencija Fišer-Kam, zahvaljujući se gradonačelniku Slobodanu Milenkoviću i kompaniji “Kavim Jedinstvo” na pozivu, naglasila je da je ovo je simboličan gest u znak zahvalnosti za dugogodišnje veliko prijateljstvo između srpskog i jevrejskog naroda.

- Ovim pokušavamo da se vrlo dobri i prijateljski odnosi između Srbije i Izraela svedu na lokalni nivo i da konkretnim gestom učinimo nešto dobro za srpsko društvo – rekla je Fišer-Kam.

Ambasadorka je rekla da je ovo samo prvi korak u budućoj saradnji, jer se  nalazi na početku svog mandata u Beogradu i da će joj biti drago da ponovo dođe u Vranje.

Gradonačelnik Slobodan Milenković je rekao da je poseta ambasadorke iskorišćena za razgovore o mogućoj saradnji u brojnim oblastima.

- Njenu ekselenciju sam upoznao sa potencijalima Vranja, o kulturnom i istorijskom nasleđu, kao i svim aspektima privrednog razvoja koje planiramo u budućem periodu.

Razgovarali smo i o turizmu, pre svega tranzitnom, ali i zdravstvenom.

Ambasadorka me upoznala sa privrednim aktivnostima Izraela, pre svega u oblasti prerade vode, kao i obnovljivih izvora energije, ali je bilo reči i o kulturnoj razmeni
– rekao je Milenković.

Ambasadorka Alona Fišer-Kam došla je u Vranje na poziv kompanije “Kavim Jedinstvo”, dela izraelske “Kavim grupe”.

Iz “Kavima” ističu da su izraelski investitori među najvećim i najaktivnijim investitorima u našoj zemlji, a ukupna ekonomska razmena je u porastu.

- Želja nam je da deca imaju bolje uslove za obrazovanje i da ispoljimo društvenu odgovornost prema lokalnoj zajednici – navode u kompaniji.

 “Kavim grupa” u Srbiji u četiri preduzeća zapošljava oko 700 radnika i poseduje 300 autobusa, dok “Kavim Jedinstvo” u Vranju trenutno ima 240 zaposlenih i 86 vozila.

- U poslednje dve godine smo u Vranju otvorili 15 novih radnih mesta.

Zaposlili smo četiri saobraćajna inženjera i želja nam je da mladi ljudi ostanu u Vranju i razvijaju se u profesionalnom smislu, da egzistenciju ostvare ovde, a ne u drugim gradovima ili van Srbije.

 U prethodnom periodu je nabavljeno više od 30 autobusa i planirana je nabavka još vozila
– ističu iz “Kavim Jedinstva” i najavljuju dalju obnovu voznog parka, podizanje kvaliteta usluga i otvaranje novih radnih mesta.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: