Policija nastavlja kontrolu saobraćaja

Lokalne vesti - Četvrtak 28.08.2014 - 09:47

Saobraćajna policija u Vranju nastavlja pojačanu kontrolu saobraćaja na teritoriji grada i prema najavama nadležnih, ona će zasigurno trajati bar do 15. septembra.

Ilustracija Ilustracija

Od 15. juna do sada policija svakodnevno evidentira više od 20 prekršaja koji se odnose na prekoračenje brzine, što znači da se iz ovog kraja u budžet Srbije na ime kazni nedeljno sliva oko pet miliona dinara.

Samo u sredu, prema rečima nadležnih iz saobraćajne policije, saobraćajci su kontrolisali 285 vozila.

– Sankcionisana su 82 prekršaja, od koja se 43 odnose na nekorišćenje sigurnosnih pojaseva.  Iz saobraća je isključeno šest vozila i 12 vozača, od toga pet pod dejstvom alkohola od kojih su dva zadržana – saopšteno je iz policije.

Podsetimo da je kod Vranja stacionirana i radarska kontrola koja svakodnevno evidentira i više od 20 prekoračenja brzine.

U 70 odsto slučajeva radi se o stranim državljanima. Takođe, svakodnevno se procesuira i do pet vozača zbog nasilničke vožnje. Uglavnom je reč o preticanju kolone tri i više vozila preko pune linije.

Kazna za taj najveći prekršaj je 120.000 dinara, 14 kaznenih poena i 10 meseci zabrana upravljanja motornim vozilom.

Prema rečima v.d.načelnika saobraćajne policije Tomislava Spasića, saobraćajna policija iz Vranja je među prvima u Srbiji po ostvarenim rezultatima kontrole saobraćaja.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: