POLICIJA: Ništa bez skenera

Lokalne vesti - Četvrtak 13.10.2016 - 08:54

Skener koji se koristi za suzbijanje šverca i drugih vidova kriminala na nešto više od 160 kilometara autoputa od Preševa do Niša, moguće je postaviti samo kod Vranja, navodi policija.

Skener kod Suvog Dola FOTO S.  Tasić/OK Radio Skener kod Suvog Dola FOTO S. Tasić/OK Radio

Parking pored autoputa  Koridora 10  koji prolazi kroz Suvi Dol idealno je mesto za postavljanje skenera, pa Milenko Vukadinović, predstavnik Uprave granične policije, kaže da je skener zato tu prebačen sa graničnog prelaza Preševo.

- Skener je korišćen u akciji „Avala“ za skeniranje kamiona, u okviru koje je zaplenjena velika količina cigareta. Taj skener je u utorak vraćen na  granični prelaz Preševo i tamo radi.

Kamion je išao iz Grčke, bio je plombiran. Takvi se kamioni retko kad otvaraju. To je selektivno bilo odabrano, i na skeneru je pokazano da pored granula, ima i cigareta koje je prevozio.

Mi smo taj skener vratili na Preševo, otvorili i pronašli 16.000 boksova cigareta
  - pojašnjava Vukadinović.

Skener će i dalje ostati u Preševu i radiće non stop. Ljudi iz Uprave carina najviše mogu da rade na njemu po šest  sati zbog zračenja koje emituje.

- Taj skener ne možete svuda postaviti. On ima određene dimenzije, i parking na kom može da bude postavljen mora da bude ravan, tako da je lokacija kod Vranja bila jedina prihvatljiva od Preševa do Niša - kaže Vukadinović.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: