POLICIJA: Smanjen broj migranata

Lokalne vesti - Utorak 03.01.2017 - 09:48

Do novembra prošle godine na teritoriju koju pokriva PU Vranje registrovana su 63 krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, dok ih je u tom periodu prošle godine bilo 160.

Sve manje migranata. Foto: OK Radio Sve manje migranata. Foto: OK Radio

Prema navodima Igora Živkovića, načelnika PU Vranje, to je smanjenje za nešto više od 60 odsto u odnosu na prošlu godinu.

 
- Osumnjičena su 92  lica, od kojih je zadržano 60 a policijsko hapšenje je primenjeno prema 12 njih.
 
Znatno je smanjen broj migranata, a tome su poseban doprinos dale Zajedničke snage  Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova koje su otkrile više slučajeva krijumčarenja migranata - kaže Živković.
 
On dodaje i da su 2016. godinu, na području  koje pokriva PU Vranje, obeležila presecanja krijumčarskih kanala u vršenju krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudima, ali i smanjenje broja migranata, imajući u vidu da su migracije svetski problem.
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: