Policija zabranila blokadu autoputa

Lokalne vesti - Utorak 22.04.2014 - 11:07

Iako su radnici „Jumka“ iz Vranja za utorak najavili blokadu autoputa, to se ipak nije dogodilo, jer im je, kako tvrde, policija zapretila hapšenjem.

radnici Jumka radnici Jumka

Predstavnici Samostalnog i sindikata ASNS u toj kompaniji Snežana Veličković i Slađan Mitić kažu da su u utorak ujutru imali sastanak sa načelnikom policije u Vranju Slađanom Velinovićem koji im je rekao da će u skladu sa zakonom organizatori blokade autoputa biti privedeni i da bi najpametnije bilo odustati od te namere.

– Mi smo najpre prijavili za utorak protestnu šetnju do Beograda i to je policija prihvatila, ali su se predomislili i poslali nam na kućne adrese upozorenje da ćemo odgovarati ukoliko budemo organizovali tu šetnju.

Saopšteno nam je i da je Tužilaštvo upoznato sa tim, te da bi i oni reagovali u slučaju blokade autoputa.

To je žestoka diskriminacija od strane državnih organa jer je svaka sindikalna borba za prava radnika legitimna – kaže Veličkovićeva.

Njen kolega Mitić ističe da će predstavnici sindikata u sredu u podne imati sastanak sa ministrom Igorom Mirovićem od koga će tražiti ispunjavanje svih zahteva radnika.

– Mi smo 14. aprila od policije dobili dozvolu za kretanje jednom trakom autoputa do Beograda, ali su nam ubrzo poslali i zabranu za tu šetnju.

Radnici će do daljeg biti u pogonima i svakako neće raditi, a ishod cele priče zavisiće od sastanka sa Mirovićem koji je zakazan za sredu.

Na taj sastanak voziće nas policija iz Vranja.

Nećemo odustati od zahteva koji su već svima poznati – kaže Mitić.

Sindikalisti kažu da oko tridesetak radnika „Jumka“ i dalje radi, a da su ostali na radnim mestima, ali za ugašenim mašinama.
 
Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: