Polio ga benzinom, zapalio, pa SLIKAO MOBILNIM dok gori! (FOTO)

Lokalne vesti - Sreda 01.07.2015 - 12:22

Meštanin sela Surdul kod Vranja Boban Jović (22) polio je benzinom Dragana Stojanovića (43) iz sela Viševce i zapalio ga.

Stojanović i mesto gde je zapaljen FOTO A. Stojković Stojanović i mesto gde je zapaljen FOTO A. Stojković

Incident se dogodio 26. juna u večernjim časovima ispred kancelarije Mesne zajednice Barelić. Stojanović je zadobio teške opekotine po glavi i telu, dok je Jović te večeri pobegao iz Barelića.

Uhapšen je sutradan, 27. juna u svojoj kući u Surdulu. Očevici pričaju da je svađa nastala kod lokalne kafane, ispred čijih vrata je Jović ostavio svoj motor.

Vlasnik lokala ga je zamolio da motor pomeri sa ulaznih vrata, što je Bobana do te mere iznerviralo da je uzeo flašu sa benzinom i krenuo da juri vlasnika kafane.

Ovaj je uspeo da pobegne, ali se igrom slučaja na tom mestu zadesio Stojanović koji je pokušao da smiri Bobana.

Ippak, napadač je pojurio ka njemu, a Stojanović je izleteo iz kafane i pobegao u obližnju kovačnicu. Odmah za njim ušao je i Boban, šljusnuo benzin po njemu i zapalio ga upaljačem.

– Odjednom je Dragan bio u plamenu. Počeo je da viče i poziva pomoć, ali smo bili nemoćni.
 

Istrčao je iz moje kovačnice, bacio se u travu i uspeo je da skine jaknu i duksericu. Srećom te benzina nije bilo po licu, inače ne znam da li bi ostao živ.

Sve vreme dok je Dragan goreo, Boban ga je slikao mobilnim telefonom.

Uzeo sam telefon da zovem policiju i hitnu pomoć, ali mi je Boban rekao da će i mene i moju kovačnicu da zapali ukoliko pozovem bilo koga.

Tada sam ja u rukama držao motku i krenuo da ga izbacim iz lokala. Uspeo sam da pozovem policiju, ali je on odmah seo na motor i pobegao – priča Slobodan Đorđević, vlasnik kovačnice u Bareliću.

Brat od strica povređenog Dragana, Nenad Stojanović (43) kaže da nikakav konflikt njegov brat sa Bobanom nikada nije imao.
 

– Spletom nesrećnih okolnosti, Dragan se našao na tom mestu u trenutku ludila ovog mladića. Čekao je da mu kovač napravi sekiru.

Doktor kaže da je malo falilo da ostane slep. Ima otvorene rane, ali je zbrinut na Hirurgiji i redovno dobija terapiju.

Poprilično je nervozan jer je u selu ostavio staru majku i brata da sami brinu o domaćinstvu. Važno je samo da sve prođe bez posledica – kaže Nenad.

Inače, Boban Jović se tereti za pokušaj ubistva, a sudija Nada Čović odredila mu je pritvor do 30 dana.

Kako se saznaje u Zdravstvenom centru u Vranju, povređeni Stojanović nije životno ugrožen.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: