Političke partije bez kazni za plakatiranje

Lokalne vesti - Četvrtak 27.03.2014 - 12:24

Zakonski rok za skidanje izbornih plakata sa javnih površina je istekao, a politički prvaci i dalje posmatraju građane Vranja sa svih strana.

Ulazak u Vranje Ulazak u Vranje

Jedino su plakati SNS skinuti sa ograde duž cele Radničke ulice na ulazu u Vranje, ali propagandni materijali političkih stranaka i dalje stoje preko saobraćajnih znakova i putokaza, ako se u obzir ne uzmu zakupljeni bilbordi.

Komunalna inspekcija koja je zadužena za kontrolu te oblasti ovlašćena je da podnosi prijave političkim partijama zbog nepoštovanja odluka o uklanjanju propagandnog izbornog materijala sa javnih površina, ali su vranjski inspektori blagi po tom pitanju, te im je bilo lakše da komunalnom preduzeću nalože skidanje plakata, nego da se, kako kažu, „raspravljaju sa političarima ko je, kada, gde i čije plakate lepio po gradu“.

– Komunalno preduzeće će ukloniti sve plakate koje naružuju grad.

Tačno je da je rok za uklanjanje istih istekao i da bi to trebalo stranke da rade, ali verujte da je to mukotrpan posao.

Ranijih godina bilo je slučajeva kada su nam u pojedinim političkim partijama govorili da nisu oni lepili postere sa likom njihovog vođe, već da su to njihovi politički protivnici.

Zato je bezbolnije da to odradi komunalno preduzeće i da ne bude nikakvih problema i natezanja – kaže načelnik inspekcijskih službi u Vranju Zoran Mihajlović.

Kako saznajemo, u odluci o komunalnom uređenju grada, u članu 102 propisano je da je komunalna policija zadužena za praćenje i sprečavanje naružavanja grada u vidu prljanja i oštećenja fasada, ispisivanja grafita i lepljenje plakata i obaveštenja na mestima koja nisu predviđena za to.

Načelnik komunalne policije Srđan Stošić kaže da oni nisu nadležni za to, već da su samo opomenuli pojedine aktiviste u toku predizborne kampanje zbog lepljenja propagandnog materijala na javnim površinama u gradu.

Inače, visina kazne za nepoštovanje odluke o uklanjanju predizbornog materijala sa javnih površina nakon izbora je do milion dinara, u zavisnosti od povšine izlepljenog prostora.

Dobri primeri domaćinskog ponašanja su članovi stranaka u Užicu i Zrenjaninu, gde su aktivisti već nakon nekoliko dana od održavanja izbora očistili grad od izlepljenih plakata.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: