POLITIKA ISPRED BIOLOGIJE: Perfektni direktor neće u penziju!

Lokalne vesti - Četvrtak 15.01.2015 - 10:42

Direktor Doma za učenike u Vranju Ljubiša Anđušević (SPS) stekao je uslov za penziju, ali mu je fotelja draža od mirovine, pa tako očekuje saglasnost države za još jedan direktorski mandat.

Andjušević ima 65 godina, ali još je mlad za penziju Andjušević ima 65 godina, ali još je mlad za penziju

Kako je rekao za OK Radio, zakonski može još da radi, tim pre što su mu ostale još dve godine staža za ispunjavanje i drugog uslova za penziju.

Kako je objasnio, ukoliko se sada penzioniše, imaće manja primanja za osam odsto, što mu se ni kao iideja ne dopada.

– Neću da idem u penziju, jer ne moram. Imam uslova za starosnu, ali nemam dovoljno radnog staža.

Kada bih se sada penzionisao, to bi značilo da bi za te dve godine koliko mi nedostaje, imao manju penziju za osam i nešto posto.

A na to dolazi i umanjenje koje sleduje penzionere sada. Zašto bih to radio kad ne moram? – pita Anđušević.

On kaže da saglasnost resornog ministarstva za novi mandat još uvek nije stigla i da niko ne može da kaže kada će stići.

Kako je dodao, mnogim direktorima domova učenika u Srbiji taj papir sa potpisom ministra nije stigao. Podsetimo da je Anđušević nedavno napunio 65 godina života.

Prema tvrdnjama zaposlenih u Domu učenika, Anđuševića je za funkciju direktora izabrao „nelegalni Upravni odbor koji tada nije bio verifikovan“.

Na konkurs se tada javila i mnogo mlađa vaspitačica Doma sa osmim stepenom stručne spreme Suzana Stanković.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da je Anđušević do sada bio „perfektan direktor“ i da zaslužuje da to bude i u još jednom mandatu.

Kako je objasnio, Anđušević je vezan za političko kadrovisanje, a ne za pitanje iz oblasti rada i radnog zakonodavstva.

Inače, Ljubiša Anđušević direktor je Doma za učenike u Vranju od septembra 2009. godine. Pre toga, bio je direktor vranjske Sportske hale.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: