POLITIKA USTUKLA: ŽOKICE ipak opstale

Lokalne vesti - Četvrtak 01.09.2016 - 14:09

Nakon što je ŽOK Vranje doveden u situaciju da može da bude ugašen, takoreći u pet do 12 nađen je novac za kotizaciju i licenciranje igračica, tako da klub nastavlja takmičenje u Prvoj A ligi Srbije, saznaje OK Radio.

ŽOK ipak u Prvoj ligi FOTO SSGV ŽOK ipak u Prvoj ligi FOTO SSGV

ŽOK Vranje je protekle sezone, ulaskom u savezni rang takmičenja ostvario najveći uspeh u ženskoj odbojci u Vranju u poslednjih 16 godina.

Međutim, najavom novih gradskih vlasti da će neizbežno doći do smene sportskih funkcionera, ovaj uspešni sportski kolektiv doveden je do ivice opstanka.

Predsednik kluba Dušan Đedović, kao njegov osnivač, izrazio je nesaglasnost sa ovom odlukom, jer smatra da za to nema osnova.

On tvrdi da je nelogično da onaj ko je klub osnovao i doveo ga do Prve A lige Srbije bude smenjen samo zarad, kako kaže, „vođenja lokalne politike“.

S druge strane, gradski većnik za sport i omladinu Nenad Đorđević smatra da onaj ko finansira ima i prava da odlučuje o tome ko će da vodi klub.

U tom političkom natezanju, mogao je da strada sam klub, jer mu nisu odobrena sredstva za kotizaciju u ligi i preregistraciju odbojkašica.

U poslednjem trenutku, obezbeđen je novac za ove svrhe i klub počinje da radi.

- Imamo obećanje da će nakon rebalansa budžeta tokom ovog meseca, grad početi klubu da uplaćuje novac – kaže Đedović.

Najava smene na čelu kluba još uvek nije izvršena, ali taj plan još uvek stoji, potvrđuje predsednik ŽOK Vranje.

- Meni su najavili da će da me smene, sa objašnjenjem da niko iz prethodne garniture ne može da ostane na svom mestu.

Ali otom potom, situacija je takva da je u ovom trenutku najvažnije da krenemo da radimo i da devojke i klub ne trpe
– tvrdi Đedović.

On najavljuje dolazak novog trenera kluba Dragana Mratinkovića iz Kragujevca, koji ima iskustva sa radom u Super ligi Srbije.

- On će trenirati seniorsku, kadetsku i juniorsku ekipu, a očekujemo i par pojačanja koja su nam neophodna, tako da krećemo sa radom sa optimizmom, iako kasnimo – navodi Dušan Đedović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: