Poljaci dolaze po Jumko

Lokalne vesti - Ponedeljak 17.11.2014 - 09:48

Predstavnici poljskog „Andropola“ dolaze u Vranje u poseti „Jumku“, kako bi se na licu mesta uverili u kakvom je stanju kompanija, jer su zainteresovani za njenu kupovinu.

Poljaci će imati šta i da vide Poljaci će imati šta i da vide

Ovo je u izjavi za OK Radio potvrdio Branisalav Popović, predsednik Nadzornog odbora u „Jumku“, koji kaže da se nada da će gosti iz Poljske biti zadovoljni onim što će zateći u “Jumku”, kako bi konačno moglo da se krene u proces privatizacije kompanije.

- Oni dolaze,  trebalo bi da obiđu fabriku  i da sve to pregledaju detaljnije. „Andropol“  želi da uloži u kompaniju ili da kupi „Jumko“.

S obzirom da ima četiri načina da to uradi, nakon razgovora sa predstavnicima nadležnog ministarstva i Agencije za privatizaciju, ostaje da se vidi za koji će se vid privatizacije odlučiti, ali i šta će na sve to reći predstavnici pomenutih institucija – pojašnjava Popvić.

„Andropol“ je jedna od najrenomiranijih evropskih firmi u oblasti proizvodnje tkanine i tekstila.

„Jumko“ su prvi put posetili početkom godine, ali su zbog tadašnjeg štrajka radnika odustali od obilaska fabričkih pogona.

Slađana Tasić
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: