Pomoć i od banjskih Roma

Lokalne vesti - Četvrtak 22.05.2014 - 13:41

Omladinci romske nacionalnosti iz Vranjske Banje uključili su se u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći poplavom ugroženom stanovništvu u Srbiji.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Petnaestak omladinaca iz Vranjske Banje formiralo je odbor za prikupljanje pomoći u robi i novcu.

Prikupljanje donacija organizovali su u sredu i četvrtak u naselju „Ogoš“, a nakon toga i u naseljima „Saglamci“ , „Burdinci“ i „Jarište“ u toj opštini.

-  Ljudi su donosili robu koja je neophodna postradalom stanovništvu iz poplavljenih gradova. Od novca koji smo sakupili obezbedili smo u određenoj količini pelene, flaširanu vodu sredstva za higijenu.

Pomoć će u petak biti dostavljena mesnoj zajednici u Vranjskoj Banji, a onda upućena u poplavom postradala područja – kaže jedan od organizatora Srećko Demirović.

Demirović objašnjava da su humanitarnu akciju spontano organizovali omladinci uzrasta od 14 do 18 godina i da se akciji odazvao veliki broj Banjčana.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: