POMOĆ POPLAVLJENIMA: SDS donirao građevinski materijal

Lokalne vesti - Četvrtak 12.02.2015 - 15:47

Vranje - Poslanički klub Socijaldemokratske stranke prikupio je novac za kupovinu građevinskog materijala za dve poplavama ugrožene porodice u Vranjskoj Banji.

u romsko naselje stigla pomoc SDS u romsko naselje stigla pomoc SDS

Njima su blokove i cement za popravku kuća uručili šef poslaničke grupe SDS Marko Đurišić, portparol te stranke Konstantin Samofalov, šef SDS u Vranju Igor Andonov i predsednica banjske opštine Slavica Sotirović.

– Mi smo putem medija videli kakva je situacija na jugu Srbije sa poplavama i rešili smo da ovim ljudima, čiji su domovi najugroženiji pomognemo. Izdvojili smo novac od plate i kupili građevinski materijal.

Doneli smo odluku da pomoć dobiju ove dve porodice, na osnovu predloga predsednice gradske opštine Slavice Sotirović, ali se svakako nećemo ovde zaustaviti.

Trudićemo se da pomognemo svakome koliko možemo, jer ovim ljudima uopte nije lako, a da očekuju pomoć države u ovom trenutku ne mogu – kaže Đurišić.

Predsednica Vranjske Banje Slavica Sotirović (SDS) kaže da štetu pojedinim banjskim domaćinstvima nije napravila samo voda, već i klizišta koja su proradila kao posledica poplava na jugu Srbije.

– Na žalost Vranjsku Banju je veliki poplavni talas zadesio u dva navrata.

Šteta je ogromna, ne samo zbog vode, već i zbog klizišta. Ubrzo nakon tih poplava predsednik stranke me je pozvao i ponudio mi pomoć.
Sagledali smo situaciju na terenu i obavestili ih šta nam je najpotrebnije.

Svoju solidarnost na delu pokazali su poslanici SDS koji su donirali građevinski materijal – kaže Sotirovićeva.

Vlasnik kuće koja preti da se uruši zbog klizišta u Vranjskoj Banji Slavoljub Slavković kaže da će kuću spasiti jedino potporni zid, za čiju izgradnju je u četvrtak stigao materijal iz Beograda.

– Obećali su da će zid biti izgrađen, inače će u suprotnom kuća da se sruši. Potrebno nam je i gvožđe, ali verujem da ćemo i to da dobijemo. Preko dana smo ovde u dvorištu, a spavamo u hotelu „Železničar“, jer smo prilikom poplava tamo evakuisani – kaže Slavković.

 

Portparol SDS Konstantin Samofalov kaže da je evidentno da su nedavne poplave urnisale pojedina domaćinstva u Pčinjskom okrugu.

– Tek kada smo došli ovde videli smo pravo stanje.

Veoma je loša poruka kada političari iz Beograda dolaze samo u kampanjama. Naša je obaveza da budemo svakodnevno na terenu sa građanima cele Srbije i da pomognemo kada god je pomoć potrebna. U tom smislu, mi smo se organizovali i pomogli koliko smo mogli, svesnii da to nije dovoljno.

Poplava se dogodi u jednom danu, bruji o tome cela Srbija, a onda se to sasvim zaboravi.

Dakle, ne smemo da zaboravimo i na raspolaganju smo građanima – kaže Samofalov.

Inače, kuća u romskom naselju u Vranjskoj Banji je veoma oštećena i jedna strana je pred poptunim urušavanjem. Celu situaciju dodatno komplikuje činjenica da u toj kući spava porodica sa malom decom.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

 

                        
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: