Pomoć Vlade za Pozorište i Kajmakčalansku

Lokalne vesti - Ponedeljak 17.10.2016 - 10:06

Novac koji je Vlada Srbije kao dodatnu podršku za jug Srbije namenila Vranju u iznosu od 50 miliona dinara biće iskorišćen za dekontaminaciju Pozorišta i izgradnju vodovodne mreže u Kajmakčalanskoj ulici, kaže za OK Radio gradonačelnik Slobodan Milenković.

Gotovo sav novac za dekontaminaciju obezbeđen; FOTO: S. Tasić/OK Radio Gotovo sav novac za dekontaminaciju obezbeđen; FOTO: S. Tasić/OK Radio

Finansijsku pomoć jugu Srbije najavio je premijer Aleksandar Vučić na sastanku sa gradonačelnicima, načelnicima okruga i predsednicima opština sa juga Srbije u Nišu.

- Doneli smo 17 miliona evra dodatne podrške, grad Niš će dobiti 300 miliona dinara samo za fasade, dobiće Vranje, Pirot, oko 50 miliona dinara – najavio je tada premijer.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković kaže da se za sada sa sigurnošću zna da će taj novac biti upotrebljen za dva projekta u gradu.

- Za sada je sigurno da će novac da ode za Pozorište i izgradnju vodovodne mreže u Kajmakčalanskoj ulici, a za ostalo ćemo da sednemo i da se dogovorimo – kaže za OK Radio gradonačelnik Milenković.

On navodi da još uvek nema informaciju kada će novac biti uplaćen lokalnoj samoupravi, jer Vlada Srbije još uvek zaseda u Nišu, ali ocenjuje da će to biti „vrlo brzo“.

Ovim transferom bi pitanje dekontaminacije zgrade Pozorišta „Bora Stanković“ bilo gotovo u potpunosti rešeno.

- Predstoje nam dalji pregovori sa institutom „Vinča“ i nekim nabavljačima oko obaranja cene za dekontaminaciju, jer ima još prostora za tako nešto.

U tom procesu nam je potrebno na primer 30.000 litara vodonik – peroksida, pa smo u pregovorima sa „Zorkom“ iz Šapca da dobijemo povoljniju cenu, kao i 15.000 litara destilovane vode i tu ćemo pokušati da oborimo cenu.

Tako da, možemo da kažemo da su najvećim delom sredstva za dekontaminaciju obezbeđena
– kaže Milenković.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: