Pomoć za Saviće

Lokalne vesti - Subota 18.10.2014 - 10:05

Nakon pisanja OK Radija o porodici Savić iz Buštranja kod Vranja udruženje građana “Za naše Vranje” posetilo ih i uručilo im poklone.

Uručena pomoć porodici Savić Uručena pomoć porodici Savić

- Ispred kuće zatekli smo puno dece i njihove roditelje, jer Savići imaju devetoro dece  – počinju za OK Radio opis svog putešestvija članovi ovog humanog udruženja.

Oni podsećaju u kakvim uslovima žive Svetislav Savića (47) i njegova supruga Slađana (40) i njihovo devetoro dece: Strahinja (22), Miljana (19), Stefana (16), Biljana (13), Vukašin (11), Lazar (7), Luka (5), Isidor (3) i Mihajlo (1,5). Slađana ovih dana treba da se porodi, u kuću uskoro stiže i deseto dete.

- Zatekli smo ih u kući za koju otac kaže da se ne seća kada je izgrađena. Kuća nije baš u dobrom stanju, prozori su počeli da trule, plafon je propao, zidovi u unutrašnjosti su počeli da propadaju i da se naziru cigle ispod.

Što se tiče nameštaja, sve je to staro i u jako lošem stanju. Nemaju frižider, šporet na drva je dosta propao i neophodan je nov. Kuća se sastoji od predsoblja i dve sobe od kojih se greje samo jedna.

Majka kaže da garderobe za decu ima, nađe se, ali da su joj neophodna sredstva za higijenu, jer često nije u mogućnosti da zbog nedostatka novčanih sredstava kupi bilo šta.

Kako nailaze hladni dani sada je deci najpotrebnija obuća. Imaju ostavljen prostor za kupatilo ili bar nešto što vrši njegovu funkciju. Nemaju vodu u kući. Ovde majka pere sudove, veš, tu se i kupaju a vode donose sa udaljenog izvora… - kažu naši sagovornici.

Udruženje “Za naše Vranje” zahvaljuje se kompaniji „Neša komerc“ koja se priključila pružanju pomoći i to veoma lepim i bogatim paketom raznovrsnog voća, a njihovi članovi su opet pokazali veliku humanost i prikupili i poslali dosta garderobe, obuće, ćebad, posteljine, hrane i sredstava za higijenu ovoj mnogočlanoj i veoma srećnoj porodici.

- Ova dečica sigurno imaju ljubav, ali nemaju ono što je za drugu decu normalno: nemaju igračke, često nemaju ni hranu, spavaju u hladnoj prostoriji.

Ukoliko želite da im pomognete, potrebna su sredstva za higijenu, hrana, novčana sredstva kako bi se dovela voda do kuću i dovršilo ono započeto pa da bude kupatilo.

Ukoliko možete i želite na bilo koji način da pomognete, pišite nam na zanasevranje@gmail.com. Ili nas kontaktirajte putem fejsbuka, a možete pozvati i Saviće na broj 0648907799 – ističu u udruženju “Za naše Vranje”.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: