Ponovo VRANJSKO VEČE

Lokalne vesti - Petak 13.03.2015 - 10:11

U organizaciji Grada Vranja i Udruženja Vranjanaca u Beogradu „Žuto cveće", u prestonici će u subotu 21. marta biti održano još jedno, tradicionalno „Vranjsko veče“.

Nekad: Vranjsko veće, portal zutocvece.rs Nekad: Vranjsko veće, portal zutocvece.rs

Glavno dešavanje biće održano u centru Beograda, u sali Doma Vojske Srbije.

Kako je programom predviđeno, dešavanja počinju u 19 sati nastupom grupe „Ved".

Sat kasnije planiran je muzički i scenski nastup umetnika iz Vranja, a nastupiće Čeda Marković, Branimir Stošić Kace, Ivana Tasić, Dragan Stanković, bend ,,Uno momento", orkestar Nenada Mladenovića i folklorni ansambl.

Svojevrsni dani Vranja u Beogradu nastavljaju se u petak 20. marta u 18 sati, otvaranjem izložbe poznatog vranjskog slikara Mite Ristića u Galeriji Akedemije umetnosti.

U foajeu Narodnog pozorišta u Beogradu biće predstavljena vranjska gradska pesma kao zaštićeno nematerijalno kulturno nasleđe, a tom prilikom će govoriti Mirjana Drobac, etnomuizikolog, muzički urednik u Radio Beogradu i Goran Arsić iz grupe „Ved".

Tom prilikom vranjske gradske pesme izvešće Ivana Tasić i Branimir Stošić Kace u pratnji Vlade Panovića.

U 20:30 sati u Narodnom pozorištu biće izvedena predstava „Tašana“ u izvođenju ansambla pozorišta „Bora Stanković".

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: